Στέφθηκε με επιτυχία η σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης αρχιεπισκοπικής περιφέρειας (3.1.2016)

Στέφθηκε με επιτυχία η σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης αρχιεπισκοπικής περιφέρειας (3.1.2016)

Την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016, τελέστηκε Θεία Λειτουργία προϊσταμένου της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Με αυτή την ευκαιρία ο Μακαριώτατος προσκάλεσε σε εκκλησιασμό τα μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Ενοριών και Κοινοτήτων της κατεχόμενης αρχιεπισκοπικής περιφερείας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής. Οι πρωτόπλαστοι αναχωρώντας από τον παράδεισο είχαν λάβει από τον Θεό την υπόσχεση ότι ο απόγονος της Εύας θα συντρίψει την κεφαλή του διαβόλου. Έτσι, λοιπόν, τώρα “ο Ιησούς δια του Ευαγγελίου Του στέλλει το χαρμόσυνο μήνυμα ότι ο άνθρωπος, που βρισκόταν μέσα στα πνευματικά σκοτάδια, έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να βρει το δρόμο που οδηγεί στο χώρο εκείνο που προόρισε ο Θεός για εκείνον, δηλαδή στη Βασιλεία των Ουρανών. Αρκεί ο άνθρωπος να πιστέψει ότι ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός, ο Σωτήρας και Λυτρωτής μας, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.”

“Έτσι ο Ευαγγελιστής Μάρκος μας προβάλλει, στην αρχή του Ευαγγελίου του, τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, ο οποίος εκεί κοντά στον Ιορδάνη βροντοφώναζε προς όλους να μετανοήσουν και να βαπτισθούν για να τους συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους. Αλλά και να υποδεχτούν τον Βασιλέα της Δόξης, τον Σωτήρα Χριστό, τον Μεσσία, για τον οποίο έγραψαν οι Προφήτες και τον ανέμενε ο ιουδαϊκός λαός επί χρόνια πολλά.”

“Παρουσιάζει ο ιερός Ευαγγελιστής τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, το πρότυπο ταπεινότητος, ο οποίος δεν είναι άξιος ούτε τα κορδόνια των υποδημάτων του Κυρίου να λύσει. Και μάλιστα ο ιερός συγγραφέας μας τον παρουσιάζει ως έναν απλό ανθρωπο, βαθιά θρησκευόμενο, με αγάπη πολύ για τον άνθρωπο για να σωθεί. Μας τον παρουσιάζει με έναν απλό ένδυμα από τρίχες καμήλου και το φαγητό αυτού ήταν λίγα χόρτα που έβρισκε μέσα στην έρημο.”

“Ο Ευαγγελιστής θέλει μας δείξει ότι ο άνθρωπος που θέλει να έχει μέσα του τον Κύριο, να βρει το δρόμο της επιστροφής για να ενωθεί ξανά με το Θεό και να γίνει πολίτης της Ουράνιας Βασιλείας πρέπει να έχει πίστη, αγάπη, να είναι ταπεινός και να ποιεί το θέλημα του Θεού. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις τα μεγαλοπιάσματα δεν έχουν θέση. Γι΄ αυτό μας περιγράφει την ενδυμασία και την τροφή του Ιωάννη του Βαπτιστή ο ιερός Ευαγγελιστής.”

“Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο, έπαθε και ανέστη για όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτου φυλής. Όλοι είμεθα παιδιά του Θεού. Αν εμείς το αντιληφθούμε ότι γεννήθηκε για μας, έπαθε για μας αλλά και αναστήθηκε για όλους εμάς, τότε μπορούμε να Τον πλησιάσουμε, μπορούμε να Τον καλέσουμε να εισέλθει μέσα μας για να μας φωτίζει, να μας ενισχύει και να μας κατευθύνει στο σωτήριο δρόμο. Γι΄ αυτό έχουμε την υποχρέωση, αν θέλουμε την σωτηρία, να αγωνιστούμε.”

“Εύχομαι, αγαπητοί μου, έτσι όπως ο Ιωάννη ο Πρόδρομος αξιώθηκε να δεχθεί πρώτος τον Σωτήρα Χριστό, να τον ακούσει, να τον προβάλει, κι εμείς δια της μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας να βιώσουμε τον Χριστό, ο οποίος σίγουρα θα μας βοηθήσει να βαδίσουμε εύρυθμα το δρόμο της ζωής και να εισέλθουμε στη Βασιλεία των Ουρανών.”

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος χειροθέτησε εις Πρωτοπρεσβύτερους τους π. Κωνσταντίνο Χριστοδούλου και π. Ιωάννη Uliniuc, ιερείς του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε κέρασμα και πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της παραδοσιακής Βασιλόπιτας. Η παρουσία στην εκδήλωση του ίδιου προσωπικά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου είχε τη δική της αξία και σημειολογικά μηνύματα. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους τους εκτοπισμένους και τα τους δώσει τις πατρικές του ευχές, καθώς και τις δέουσες παραινέσεις για το πολύπλευρο έργο που έχουν να επιτελέσουν ως Εκκλησιαστικοί Επίτροποι των κατεχομένων ενοριών της Αρχιεπισκοπής.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ως Επικεφαλής των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Ενοριών και Κοινοτήτων της κατεχόμενης αρχιεπισκοπικής περιφερείας αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανασύστασης των Επιτροπών των κατεχόμενων ενοριών της Αρχιεπισκοπής του κάμπου της Μεσαορίας, το οποίο ξεκίνησε το 2009 με εντολή και ευλογία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν θετικά στην ανασύσταση των κατεχομένων ενοριών της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Έπειτα, ο Μακαριώτατος έκανε ειδική αναφορά στο έργο και την προσφορά του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στην ανασύσταση και λειτουργία των εν λόγω Εκκλησιαστικών Επιτροπών.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας και αργότερα ο Μακαριώτατος προσέφερε στον κοινοτάρχη και εκκλησιαστικό επίτροπο της ενορίας Αγίας Άννας Συρκανιάς της Κυθρέας, που βρήκε το φλουρί, δώρο-ευλογία το ασημένιο εικόνισμα της Συνάντησης στην Πάφο, το 45-46 μ. Χ., των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου και τον εκχριστιανισμό του Ανθύπατου Σέργιου, του πρώτου Ρωμαίου Διοικητή και του πρώτου Ευρωπαίου επίσημου.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

 ******************************************************

Καλωσόρισμα του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου,
Προέδρου των Εκκλησιαστικών Επιτροπών
της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας
Αίθουσα Ιερού Ναού Της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο
Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016


Κύριε Δήμαρχε Στροβόλου,
Σεβαστοί Πατέρες,
Κύριε Πρόεδρε της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της ενθάδε ενορίας,
Κυρίοι εκπρόσωποι των Δημάρχων Λευκωσίας και Κυθρέας,
Κυρίες και Κύριοι Πρόεδροι Κοινοτικών Συμβουλίων
Αγαπητά μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.
Κυρίες και Κύριοι,

Με χαρά σας καλωσορίζουμε αισθανόμενοι την ευλογία Της του Θεού Σοφίας, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που έχουμε εν τω μέσω ημών τον Προκαθήμενο της Αγιωτάτης Αποστολικής μας Εκκλησίας, ο οποίος προ ολίγου μας ευλόγησε εν Αγίω Πνεύματι προσκομίζοντας εξ ονόματος όλων ημών, του πληρώματος της Εκκλησίας, τα τίμια δώρα επί της Αγίας Τραπέζης και κληθήκαμε όλοι να μετέχουμε του ενός Άρτου και του Ποτηρίου της ζωής κι αυτή την ώρα, μας ευλογεί με την καταδεκτικότητά του την πατρική, στην παρούσα σύναξη μας, με την ευκαιρία της ανατολής του νέου έτους της χρηστότητος Κυρίου.

Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Σας ευχαριστούμε για την πατρική ευλογία και την εμπιστοσύνη, με την οποία μας περιβάλλετε κλήρο και λαό.

Όλοι εμείς είμαστε το εκτοπισμένο ποίμνιο της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. Ξεκινήσαμε από το 2008 με 2009, σύμφωνα με την εμπνευσμένη καθοδήγησή σας και ανασυστήσαμε τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές των Ενοριών και Κοινοτήτων μας με διττό έργο προσφοράς. Tη σύναξη αφενός των πιστών να τελούν τις εορτές τους με ενότητα και συνεργασία, συμμορφούμενοι με τις οδηγίες της εκκλησιαστικής επιτροπής και την προσπάθεια αφετέρου, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, για την αναστήλωση και τα πρώτα μέτρα συντήρησης των ναών με προοπτική την Προσκυνηματική μετάβασή μας για εκκλησιασμό, δηλαδή την τέλεση των ιερών ακολουθιών κάτω από τις γνωστές διαδικασίες μέχρι την έκβαση των πραγμάτων, στην ποθητή ελευθερία και επιστροφή.

Τη δυναμική αυτού του πόθου θα μας τη περιγράψει η απόφοιτος Λυκείου, Χριστιάννα Κελεπέσιη, της οποίας οι γονείς κατάγονται από την Κυθρέα και το Νέο Χωριό Κυθρέας. Βέβαια, ενώ το κείμενο αναφέρεται στην Κυθρέα, εμείς έχουμε υπόψη μας «παδκιάν-παδκιάν» όλη την περιφέρεια των 35 ενοριών/κοινοτήτων, από τον Άγιο Λουκά, τον Άγιο Γεώργιο και τον Άγιο Ιάκωβο της παλαιάς Λευκωσίας, τον Γερόλακκο, τον Τράχωνα και την Ομορφίτα, τη Μια Μηλιά και το Τραχώνι, το Νέο Χωριό και την Κυθρέα, τη Βώνη και το Έξω Μετόχι, το Παλαίκυθρο και την Τύμπου, την Αγκαστίνα,  την Αφάνεια, τον  Στρογγυλό και την Άσσια, την Βατυλή, τη Λύση και την Κοντέα, την Πυργά, τη Μουσουλίτα, τα Γέναγρα και τις Γούφες, τον Άγιο Νικόλα Λευκονοίκου και την Τρυπημένη, τη Βιτσάδα και τον Μαραθόβουνο.

Γράφει η Χριστιάννα, «η γη που άφησαν πίσω τους οι Κυθραιώτες (και όλοι οι εκτοπισμένοι μας), δεν ξεχνά. Η γη  μας δεν ξεχνά τα γνώριμα βήματα των ανθρώπων της. Δεν ξεχνά τα χέρια που τη σκάλισαν, την πότισαν με το νερό του Κεφαλόβρυσου και ανθούσαν οι ελιές , οι πορτοκαλιές, (…) και πρασίνιζαν οι κήποι των λαχανικών και ευωδίαζαν τα γιασεμιά, τα φούλια και οι τριανταφυλλιές . Η γη μας δεν ξεχνά τους ανθρώπους της που έσμιξαν τον κόπο και το μόχθο τους μαζί της. Δεν ξεχνά τους ανθρώπους της που έδεσαν τη ζωή τους μαζί της, με τα γέλια, τις χαρές και τις λύπες τους. Ξένοι περπατούν τώρα στα δρομάκια της, ξένοι κάθονται στις αυλές των σπιτιών μας, όμως η Μεσαορία μας αντιφωνεί τα δικά μας βήματα και τις δικές μας φωνές. Όσο για τις εκκλησιές μας που άλλες τις ερήμωσαν και άλλες τις γκρέμισαν, η κατεχόμενη γη μας κρατά μέσα της γερά τα θεμέλια τους και περιμένει τα γνώριμα χέρια των ανθρώπων της να τις ξανακτίσουν και να ξανακτυπήσουν χαρμόσυνα τις καμπάνες τους».

Μακαριώτατε,

Κι εσείς, ως ο πνευματικός ταγός, μαζί με εμάς τους συνεργάτες σας, κληρικούς και λαϊκούς, τολμώ να πω, ότι μπορείτε να αποτιμήσετε το έργο που γίνεται σήμερα, μετά από μια καρποφόρο δεκαετία που ο Τριαδικός Θεός σας καταξίωσε πηδαλιούχο της Κύπριδος Εκκλησίας, με τούτα τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχου, λαμβάναντας κανείς υπόψη τα δεδομένα και τις συνθήκες που επικρατούν, των αναλογιών τηρουμένων.

Επισημαίνει ο Παναγιώτατος «ὅπως πράττομεν ἀπὸ τῶν ἀπαρχῶν τῆς Πατριαρχικῆς ἡμῶν διακονίας, ἐστρέψαμεν τὴν προσοχὴν καὶ τὸ ἐνδιαφέρον μας ἰδιαιτέρως εἰς τὰς ἐρημωθείσας πρὸ αἰῶνος σχεδὸν Ἐπαρχίας (…). Ὠργανώσαμεν καὶ ἐπραγματοποιήσαμεν προσκυνήματα καὶ ἐκδηλώσεις εἰς τὰς περιοχὰς τῆς Σμύρνης καὶ τῆς εὐρυτέρας περιοχῆς τῆς Ἰωνίας, (…) καὶ ἀλλαχοῦ τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, προκειμένου νὰ δοθῇ νέα πνοὴ ζωῆς εἰς τὰς Ἱερὰς ταύτας Μητροπόλεις (…), τὰς ἄχρι τοῦδε ἀνθρωπίνως νενεκρωμένας, πλὴν ὅμως, (…), διὰ τὴν Ἐκκλησίαν μας δὲν ὑπάρχουν νεκροί, οὔτε παρελθόν. Διὰ τοῦτο καὶ οὐδέποτε ἐπιστεύσαμεν ὅτι αἱ Ἐπαρχίαι αὗται ἀποτελοῦν παρελθὸν διὰ τὴν Μητέρα Ἐκκλησίαν μας, (…)».

Και συμπληρώνει ο Πατριάρχης του Γένους:
«Εἰς ὡρισμένας δὲ περιοχὰς ἐκ τῶν ἀναφερθεισῶν ἐτελέσθησαν διὰ πρώτην φοράν, μετὰ τὴν ἀποχώρησιν τῶν χριστιανῶν καὶ τῶν κληρικῶν των, αἱ ἱεραὶ ἀκολουθίαι (…), εἰς Ναοὺς εἰσέτι ἠρειπωμένους καὶ ὑποτυπωδῶς ὑφισταμένους, ἀλλὰ πάντοτε μὲ τὸ χαμόγελον, μὲ τὴν πίστιν καὶ τὴν μεγάλην ἐλπίδα καὶ αἰσιοδοξίαν, ὅτι μέσα ἀπὸ τὰ χαλάσματα, μέσα ἀπὸ τὰ ἐρείπια, μέσα ἀπὸ τοὺς τάφους, ἀνατέλλει ἕνα καλλίτερον αὔριον∙ ἀνατέλλει ἡ ζωὴ διὰ τὰς πολυπαθεῖς καὶ μαρτυρικὰς ταύτας (…) Μητροπόλεις (…). Πιστεύομεν δέ, ὅτι θὰ δώσῃ ὁ Θεός, καὶ τακτικώτερον θὰ ξανακτυπήσουν οἱ κώδωνες τῶν Ναῶν των καὶ θὰ ἀναπέμπωνται συχνότερον αἱ ἱεραὶ ψαλμωδίαι καὶ δεήσεις ὑπὲρ τῆς εἰρήνης καὶ σωτηρίας τοῦ σύμπαντος κόσμου».

Μακαριώτατε, παρακαλούμεν υιικώς, ευχηθήτε τὸ παρὸν ἔτος νὰ εἶναι περισσότερον εἰρηνικὸν διὰ τὸν κόσμον και να φέρει την πολυπόθητη ελευθερία και επιστροφή στην πατρώα γη μας.

Με την άδεια του Μακαριωτάτου, να ευχαριστήσω όλους εσάς, και μαζί όλους όσους συνέβαλαν με θέληση και πολλή αγάπη για την οργάνωση και ετοιμασία της σημερινής μας συνάξεως. Κατεξοχήν την εδώ ενορία για τη φιλοξενία και την Ιερά Αρχιεπισκοπή για τη συμπαράσταση.

Οι δύο Βασιλόπιττες διαθέτουν από ένα φλουρί και μάλιστα εκείνοι που θα τα βρουν θα έχουν εξιδιαζόντως την ευλογία του Μακαριωτάτου, από τα χέρια του οποίου θα παραλάβουν το ασημένιο ανάγλυφο εικόνισμα της συνάντησης στα Ρωμαϊκά ανάκτορα, στην Πάφο το 46 μ. Χ., των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου με τον Ανθύπατο Σέργιο και τον εκχριστιανισμό του πρώτου Ρωμαίου αξιωματούχου, σύμφωνα και με τις Πράξεις των Αποστόλων.

Εν κατακλείδι, και προτού δώσω το βήμα στον Δρ. Νίκο Ορφανίδη, ο οποίος καθώς έχω ενημερωθεί επιθυμεί να χαιρετίσει εκ μέρους των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, θέλω να σημειώσω τούτο: στην Εκκλησία μαθαίνουμε αγαπητοί μου, και όλως ιδιαιτέρως κοντά στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας διδασκόμαστε ότι, «ὅταν ζῶμεν ἐν Χριστῷ, τότε κάθε στιγμὴ τὴν ὁποίαν ζῶμεν ἀποκτᾷ πραγματικὴν ἀξίαν, διότι μᾶς δίδει πληρότητα καὶ μᾶς κάνει νὰ αἰσθανώμεθα ἥσυχοι καὶ ἀναπαυμένοι, πλήρεις εἰς τὴν ζωήν μας ἐντὸς τοῦ κόσμου».

Ευχηθείτε Μακαριώτατε, το πλήρωμα της Εκκλησίας και ο κάθε άνθρωπος καλής θελήσεως απανταχού της Δεσποτείας Κυρίου, αυτή την πληρότητα να βιώνει και να χαίρεται.

Σας ευχαριστώ.

 ******************************************************

Ομιλία του Δρος Νίκου Ορφανίδη
εκ μερους των μελών των Επιτροπών
 

Μακαριώτατε,
Θεοφιλέστατε,

 Όσα συγκλονιστικά και σπουδαία βιώνουμε εσχάτως ως εξόριστοι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, με τις εκκλησίες μας να ανοίγουν διάπλατες στο φως και να λειτουργούνται, με εκείνο το πλήθος των πιστών που συνέρχεται και επισκέπτεται τους εν αιχμαλωσία ναούς της κατεχόμενης πατρίδος μας, συνιστά γεγονός μείζονος σπουδαιότητος και σημασίας. Γεγονός μοναδικό και ανεπανάληπτο. Γεγονός εκκλησιαστικό, που αποκαλύπτει τη δύναμη της καρτερίας και της πίστεως, που παραμένει βαθύτατα κρυμμένη στις ψυχές του τυραννισμένου στον τόπο της ιστορίας λαού μας.

Πρόκειται, θα έλεγα, για ένα κατόρθωμα αγάπης και πίστεως. Μέρες που είναι, ούτως ηυδόκησεν ο Κύριος, ώστε να ανοίγουν σιγά σιγά οι ναοί μας προς Εκκλησιασμόν. Έτσι, διά της υπομονής και της καρτερίας 42  τόσων χρόνων. Είναι το κατόρθωμα θα έλεγα της προσευχής των γονέων μας. Της καρτερίας που επέδειξαν. Και της επιμονής και υπομονής μας, όλων ημών των κατατρεγμένων Χριστιανών.

Ευχαριστούμε εσάς Μακαριώτατε που το όραμά σας και η ευλογίας σας απέδωσε όσα απέδωσε. Αυτό το θαύμα των προσκυνηματικών επισκέψεων και των λειτουργιών στους ναούς μας, που σιγά – σιγά αποκαθίστανται λειτουργικώς, έτσι εις παραμυθίαν και παρηγορίαν. 

Ευχαριστούμε ακόμα, ως εκκλησιαστικές επιτροπές των κατεχομένων κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, εσάς, Θεοφιλέστατε επίσκοπε Μεσαορίας, που αναλάβατε αυτό το μεγάλο βάρος και την ευθύνη της ανοικοδόμησης πρώτα των ψυχών όλων ημών, αλλά και των ναών, με εκείνη την προσωπική καθημερινή μέριμνα και επιμέλεια και φροντίδα σας.

Μέγιστο κατόρθωμα υπήρξε πρώτα η από μέρους σας ανασύσταση και λειτουργία των επιτροπών, η άμεση εμπλοκή όλων ημών στο έργο της Εκκλησίας. Γιατί αυτο υπήρξε πάντοτε η Εκκλησία του Χριστού. Ενότητα και αγάπη κλήρου και λαού. Κι έπειτα εξίσου σπουδαίο κατόρθωμα είναι οι σχεδόν καθημερινές λειτουργίες στην κατεχόμενη γη μας, έτσι που να ανασαίνει και να μυροβλύζει ξανά όλη η πλάση. Ο αγιασμένος διά του μαρτυρίου τόπος μας.

Με αυτά τα ελάχιστα και με τις ευχαριστίες μας επιτρέψτε μας να σας επιδώσουμε, έτσι εορταστικώς, αυτό το αναμνηστικό της αγάπης μας, ζητώντας την ευχή και την ευλογία σας.

****************************************************

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προσκαλεί σε εκκλησιασμό τα μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών, και τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες των κατεχομένων ενοριών και κοινοτήτων της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας στον ιερό ναό Της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016, το πρωί.

Του Αρχιερατικού συλλείτουργου θα προστεί η Αυτού Μακαριότης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα δεξιωθεί τους προσκεκλημένους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, Δημάρχους και Κοινοτάρχες στην αίθουσα του Ναού, όπου θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιττας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 99523453.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
Γραφείο Κατεχομένων Ενοριών και Κοινοτήτων

Print Friendly, PDF & Email

Share this post