Δήλωση Μακαριωτάτου για τη σύληση του τάφου του αείμνηστου τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδοπούλου

ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δήλωση Μακαριωτάτου για τη σύληση του τάφου του αείμνηστου τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδοπούλου

Με απερίγραπτα αισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού καταδικάζουμε το χθεσινοβραδινό ανοσιούργημα, που έγινε στον τάφο του αείμνηστου τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδοπούλου.

Τονίζουμε ότι ο βανδαλισμός τούτος σε βάρος του μεγάλου Ηγέτη της πατρίδας μας δεν πρόκειται να πτοήσει το λαό μας, ούτε και να μειώσει τα αισθήματα της αγάπης, της εκτίμησης και της ευγνωμοσύνης του προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Αντίθετα, θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό πνεύμα της αντίστασης του λαού μας προς οποιαδήποτε προσπάθεια, ή απόπειρα, επιβολής μιας άδικης και θνησιγενούς λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα. 

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα ζει πάντοτε στις καρδιές μας και οι ιδέες του θα συντηρούν ακατάπαυστα την πίστη για μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο χωρίς στρατεύματα εισβολής και εποίκους. Υπογραμμίζουμε, ακόμη, ότι ο τάφος του συμβολικά θα αποτελεί πάντοτε την Κιβωτό του χρέους και της τιμής, αλλά και του αγώνα για απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες καλούμε τον Κυπριακό Ελληνισμό σε ενότητα και συστράτευση κάτω ακριβώς από τις διαχρονικές και εθνοπρεπείς θέσεις και ιδέες του αείμνηστου ιστορικού Ηγέτη Τάσσου Παπαδοπούλου.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
11 Δεκεμβρίου 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post