Ἐγκύκλιος Μακαριωτάτου για το Ραδιομαραθώνιο 2009

ραδιομαραθωνιος

Ἐγκύκλιος Μακαριωτάτου για το Ραδιομαραθώνιο 2009

Παρακάτω ακολουθεί η εγκύκλιος του Μακαριωτάτου, που θα αναγνωστεί στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009, ημέρα έναρξης του Ραδιομαραθωνίου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες:

Προς τους
Αιδεσιμωτάτους Εφημερίους,
Εντίμους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους
και ευσεβείς Χριστιανούς της καθ΄ ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Ως γνωστό, αρχίζει από σήμερα, και θα συνεχισθεί αύριο και μεθαύριο, ο εικοστός Ραδιομαραθώνιος για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων που θα γίνουν, αλλά ανταποκρινόμενοι και σε σχετική παράκληση του Συντονιστικού Επιτελείου του Ραδιομαραθωνίου, εγκρίνουμε και επευλογούμε όπως κατά τη θεία Λειτουργία, που τελείται σήμερα Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009, διεξαχθεί έρανος στους ιερούς μας ναούς, προς οικονομική ενίσχυση της θεάρεστης αυτής προσπάθειας.
Εκφράζουμε, επ’ ευκαιρία, την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας, γιατί ο υπέροχος λαός μας αγκάλιασε από την αρχή με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό και βαθιά αγάπη τους υψηλούς και ευγενείς στόχους του Ραδιομαραθωνίου. Ο μοναδικός αυτός πλούτος των αισθημάτων έμπρακτης συμπαράστασης και προσφοράς ολόκληρης της κοινωνίας μας προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχει ανεβάσει ακόμη ψηλότερα τον πήχυ της ανθρωπιάς και της αρετής του λαού μας. Γι’ αυτό και απόλυτα δικαιολογημένα είναι μέσα μας τα αισθήματα της καύχησης και της υπερηφάνειας μας γι’ αυτόν.
Πέρα από την εισφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο σημερινός έρανος δίνει την ευκαιρία να εκδηλώσει και ο λαός μας, για μια ακόμη φορά, την αγάπη του προς τα παιδιά, και γενικότερα προς τους συνανθρώπους μας, με ειδικές ανάγκες, συνεισφέροντας γενναιόδωρα στο δίσκο που θα περιαχθεί σε λίγο.
Ευχόμαστε όπως ο Θεός ευλογεί, υγιαίνει και στηρίζει πάντοτε εσάς και τους οικείους σας.

Ευχέτης προς Κύριον
+Ο Κύπρου Χρυσόστομος

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
18 Οκτωβρίου 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post