Εγκύκλιος Μακαριωτάτου για την Εβδομάδα Αιμοδοσίας

αιμοδοσια

Εγκύκλιος Μακαριωτάτου για την Εβδομάδα Αιμοδοσίας

Προς το
Ευσεβές Πλήρωμα
της καθ’ ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Όπως είναι γνωστό, η εβδομάδα αυτή, που αρχίζει από αύριο Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, και τελειώνει την ερχόμενη Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, έχει καθορισθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας και Διαφωτίσεως ως «Εβδομάδα Αιμοδοσίας».

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε τη μεγάλη σημασία και σπουδαιότητα, που έχει η θεάρεστη και ευλογημένη από το Θεό πράξη της αιμοδοσίας. Και τούτο, γιατί η αιμοδοσία αποτελεί έκφραση χριστιανικής αγάπης προς τους συνανθρώπους μας εκείνους, των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο και οι οποίοι, για να σωθούν, έχουν άμεση ανάγκη έστω και λίγου αίματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Εκκλησία επευλογεί το έργο της Συντονιστικής Επιτροπής Αιμοδοσίας και Διαφωτίσεως και θεωρεί ως εκδήλωση χριστιανικής αγάπης την προσφορά αίματος για τη διάσωση της ζωής κάποιου, ή κάποιων συνανθρώπων μας. Γι’ αυτό και πατρικά προτρέπουμε και παρακαλούμε όπως όλοι, μέσα στα πλαίσια των επιτρεπομένων ορίων της υγείας τους, επισκέπτονται κατά καιρούς τα διάφορα Κέντρα Αιμοδοσίας, προς επιτέλεση του χριστιανικού τούτου καθήκοντος.

Ευχόμαστε σε όλους πλούσια τη χάρη και την ευλογία του Θεού στη ζωή και στα έργα σας.

Ευχέτης προς Κύριον
+Ο Κύπρου Χρυσόστομος

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
11 Οκτωβρίου 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post