Απάντηση Μακαριωτάτου σε επιστολή της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων Κληρωτών Στρατιωτών

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Απάντηση Μακαριωτάτου σε επιστολή της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων Κληρωτών Στρατιωτών

Προς την
Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων Κληρωτών Στρατιωτών
Λεμεσό.

Πήραμε, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την επιστολή σας, ημερομηνίας 21ης Αυγούστου 2009, και ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Πολύ λυπούμαστε για το αξιοκατάκριτο φαινόμενο της φυγοστρατίας, που παρατηρείται κατά τα τελευταία έτη στον τόπο μας, το οποίο και η Εκκλησία καταδικάζει ανεπιφύλακτα.

Τονίζουμε ότι η πατρίδα μας για τριανταπέντε τώρα χρόνια είναι ημικατεχόμενη, ως αποτελέσματα της συνεχιζόμενης τουρκικής εισβολής. Κατά συνέπεια, χρέος και καθήκον όλων μας  -όλου του λαού μας-  είναι η καθολική συστράτευση στον κοινό αγώνα για την απελευθέρωση της σκλαβωμένης γης μας, την επανένωση της νήσου μας και την επιστροφή των προσφύγων μας στις πατρογονικές τους εστίες, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ελευθερίας, ειρήνης, ευνομίας και δικαιοσύνης.

Δεν χρειάζεται να υπογραμμίσουμε ότι όλοι οι πολίτες έχουν -πρέπει να έχουν- ίσα δικαιώματα, αλλά συγχρόνως και ίσες ευθύνες και υποχρεώσεις. Και αναμφίβολα, το φαινόμενο τούτο της φυγοστρατίας αποτελεί άρνηση προσφοράς υπηρεσιών προς την κινδυνεύουσα πατρίδα.

Πατρικά, λοιπόν, απευθυνόμαστε προς το κοινωνικό σύνολο του λαού μας και ζητούμε όπως όλοι ανεξαίρετα, κατανοώντας τη μεγάλη ζημιά που προκαλεί στην Κύπρο και στον Κυπριακό Ελληνισμό η φυγοστρατία, αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Πατρικά, ακόμη, ζητούμε και παρακαλούμε όπως όλοι –μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, άνδρες και γυναίκες, νέοι και νέες- καλλιεργούν ακατάπαυστα μέσα τους την αγάπη και το χρέος προς την πατρίδα και συντηρούν πάντοτε άσβεστο τον πόθο για την απελευθέρωση. Μόνο, έτσι, θα μπορέσουμε να συμβάλουμε, ώστε ο Ήλιος της Δικαιοσύνης να φωτίσει μια ώρα ενωρίτερα και την ενωμένη, αδιαίρετη, ελεύθερη και δικαιωμένη νήσο μας. 

Ευχόμαστε όπως ο Θεός ευλογεί και φωτίζει το λαό μας, ώστε οι πατρικές μας αυτές σκέψεις να πρυτανεύουν πάντοτε στις σκέψεις και στις καρδιές όλων και να τους καθοδηγούν στο ορθόν και στο πρέπον.

 

    Ευχέτης προς Κύριον             

+Ο Κύπρου Χρυσόστομος          

 Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, 
         31 Αυγούστου 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post