Συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Κύπρο.

Αρχιεπίσκοπος-Πρέσβης Βραζιλίας

Συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Κύπρο.

Την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015, έγινε δεκτός από την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας στην Κύπρο κ. A. Claudio Acquarone. Ο κ. Πρέσβης προσήλθε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Regina Acquarone και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας κ. Garo Keheyan.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. A. Claudio Acquarone, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, για την ευκαιρία να επικοινωνούν και πάλι στη φιλόξενη Αρχιεπισκοπή, ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου για τις θέσεις της χώρας του στο Κυπριακό και υπογράμμισε τις πολύ καλές φιλικές σχέσεις των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν την χώρα της Βραζιλίας και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και επισήμανση, εκ μέρους του Μακαριωτάτου, της ανάγκης συχνότερης επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεως και εξεύρεσης λύσεων, όπου είναι αυτό εφικτό, σε ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο, στην Κύπρο, στη Βραζιλία και σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, σημείωσε ότι είναι πολύ χρήσιμο συχνά πυκνά να υπάρχει επικοινωνία με τους πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο και να γνωρίζουν τις θέσεις τις Εκκλησίας της Κύπρου σε θέματα που αφορούν την Κύπρο και ευρύτερα την ανθρωπότητα.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Πρέσβη της Βραζιλίας και της συζύγου του. Από πλευράς τους, τόσο ο Πρέσβης κ. A. Claudio Acquarone όσο και η σύζυγός του, ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τη φιλοξενία.


Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post