Συνάντηση του Μακαριωτάτου με την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αρχιεπίσκοπος-Κωνσταντοπούλου

Συνάντηση του Μακαριωτάτου με την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Συνάντηση με  την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο είχε σήμερα το πρωί, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αναφέρθηκε στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και επισήμανε ότι «αν εργαστούμε όλοι, σωστά, προγραμματισμένα θα πάμε μπροστά».

«Από μια συνεργασία με την Εκκλησία δεν έχει να χάσει τίποτα το κράτος. Να κερδίσει έχει. Μην φοβάστε την Εκκλησία», πρόσθεσε με έμφαση ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, στην αντιφώνηση της, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ευκαιρία που της δόθηκε να συναντηθούν και να ανταλλάξουν σκέψεις για θέματα που απασχολούν τον Ελληνικό και τον Κυπριακό λαό.

Η Πρόεδρος είπε ότι «έχει σημασία να υπενθυμίζουμε ειδικά στις κρίσιμες και στις δύσκολες ώρες τη σημασία της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας και της προστασίας της αξιοπρέπειας».

«Και εκεί υπάρχουν κοινά πεδία για την Εκκλησία και την πολιτεία και νομίζω όταν ενεργοποιούνται οι φορείς και της Εκκλησίας και της πολιτείας στα πεδία αυτά αποδεικνύεται ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε. Εμείς το λέμε με απερίφραστο τρόπο, ότι στο πεδίο της αλληλεγγύης και της στήριξης των ανθρώπων να αντιμετωπίσουν την κρίση όχι απλώς δεν πρέπει να υπάρχει αναστολή, αλλά θα πρέπει να ενθαρρύνεται η σύμπραξη. Σας ευχαριστούμε για την υποδοχή», κατέληξε η Πρόεδρος κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post