Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον αποχωρούντα Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Βασίλη Παπαϊωάννου

αρχιεπισκοπος-παπαιωαννου

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον αποχωρούντα Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Βασίλη Παπαϊωάννου

Την Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015, το μεσημέρι ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδος κ. Βασίλης Παπαϊωάννου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. Ελλάδα Παπαϊωάννου, προσήλθε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο. Όπως είναι γνωστό, ο Πρέσβης κ. Παπαϊωάννου ολοκληρώνει την εξαετή θητεία ως Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο και Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος, μετά τη συνάντηση στο γραφείο του, παρέθεσε γεύμα προς τιμή του κ. Πρέσβη και της συζύγου του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Στο γεύμα παρακάθισαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς κ. Γεώργιος Μπασιακούλης με τη σύζυγό του, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναγίας Φανερωμένης κ. Νίκος Λακούφης με τη σύζυγό του, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Μουσουρούλης.

Ο Μακαριώτατος σε σύντομη προσφώνηση ανέφερε ότι αποχαιρετούμε ένα φίλο. Ο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην Κύπρο, ως Πρέσβης της Ελλάδος διατηρούσε καλή συνεργασία με την Εκκλησία της Κύπρου και ιδιαίτερα εδώ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, το Θρησκευτικό Κέντρο του νησιού μας. Είχαμε πολύ καλή επικοινωνία σε όλα τα θέματα που κατά καιρούς συνεργαστήκαμε.

Επιθυμία του Μακαριωτάτου είναι η συνεργασία και η φίλια με τον κ. Πρέσβη να συνεχιστεί και στο μέλλον. Επισήμανε ότι, οσάκις θα έρχεται ο Πρέσβης μας στην Κύπρο, από όπου κατάγεται και η σύζυγός του, να γνωρίζει ότι θα είναι φιλοξενούμενος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και, όπως πάντοτε, οι πόρτες του γραφείου του θα είναι ανοικτές.

Ευχήθηκε κάθε καλό στον ίδιο τον κ. Πρέσβη να συνεχίσει να προσφέρει στην μητέρα Πατρίδα. Επίσης ευχήθηκε κάθε καλό και ευλογημένο από το Θεό στη σύζυγο, κ. Ελλάδα Παπαϊωάννου και την οικογένειά τους.

Στην Αντιφώνησή του, ο Πρέσβης της Ελλάδος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, τόσο με τον ίδιο τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, όσο και την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κύπρου. Ανέφερε ότι αυτά τα έξι χρόνια είχε ένα όμορφο βίωμα και πάντοτε διατηρούσε άριστες σχέσεις με την Εκκλησία και με τους απλούς ανθρώπους της Κύπρου.
«Εγώ και η σύζυγός μου, φεύγουμε, αλλά αφήνουμε ένα κομμάτι της ζωής μας εδώ στην Κύπρο», τόνισε με έμφαση.
Τέλος, ο Μακαριώτατος προσέφερε στον κύριο Πρέσβη ένα αναμνηστικό εικόνισμα του Αποστόλου Βαρνάβα, του Ιδρυτή της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας
αρχιεπισκοπος-παπαιωαννου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post