Εθυμοτυπική συνάντηση του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδος με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

αρχιεπισκοπος-τσιπρας

Εθυμοτυπική συνάντηση του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδος με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος τη Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015, λίγο πριν το μεσημέρι, δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το Θρησκευτικό Κέντρο της Νήσου, το νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Μακαριωτάτου, όπου ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου καλωσόρισε στο νησί μας τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, στον οποίο και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Πέρα από τον φιλοφρονητικό χαρακτήρα της συνάντησης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος άκουσε με πολλή προσοχή την ενημέρωση, της οποίας έτυχε, από τον κ. Τσίπρα. Ακολούθως, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν μεταξύ τους σκέψεις και προβληματισμούς «εφ’ όλης της ύλης», όπως είπε στους δημοσιογράφους ο Μακαριώτατος.

Η ευχή και η προσευχή του Μακαριωτάτου είναι να πετύχει ο νέος Πρωθυπουργός και η επιτυχία του θα είναι επιτυχία του ελληνικού λαού. Αυτό επισήμανε και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου «το ευχόμαστε από το κέντρο της καρδίας μας, να δούμε τη μητέρα πατρίδα να ανεβαίνει συνεχώς, να βρει το δρόμο της» και τόνισε με έμφαση ο Κύπρου Χρυσόστομος ότι η επιτυχία θα είναι «να μη πεινάσει κανείς πλέον στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο».

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψη και ευχήθηκε καλή συνέχεια τόσο στην παραμονή του στην Κύπρο όσο και στη συνέχιση του ταξιδιού προς άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Επαναλαμβάνοντας και πάλι την ευχή για «καλές επιτυχίες».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που είχε να τον ενημερώσει «για τις προτεραιότητες της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης». Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου για τη συμπαράσταση στον ελληνικό λαό.

Είπε χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος,  ότι «η Κυπριακή Εκκλησία στάθηκε στο πλάι των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και από πολιτικές επιλογές που αδίκως ταλαιπώρησαν την πλειονότητα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων στην Ελλάδα, όπως πιστεύω το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο σε ένα μεγάλο βαθμό».

Ακολούθως, ευχήθηκα στον Μακαριώτατο, λέγοντας «να συνεχίσει την προσπάθεια για να έχει η Εκκλησία της Κύπρου μια σημαντική αναφορά σε κοινωνικό έργο όταν το χρειάζεται-και το χρειάζεται αυτή την περίοδο και ο κυπριακός και ο ελληνικός λαός- κυρίως όμως να συνεχίσει και την προσπάθεια για τον αναγκαίο διαθρηκευτικό διάλογο σε μια εποχή όπου το μίσος το θρησκευτικό μάς οδηγεί σε περιπέτειες με την άνοδο του φονταμενταλισμού και του φανατισμού και οι πεφωτισμένοι πνευματικοί ηγέτες πρέπει να προτάσσουν τα στήθη στο μίσος».

Δικαιολογώντας το σκεπτικό του ο κ. Τσίπρας, είπε «διότι οι θρησκείες είναι για να ενώσουν τους λαούς και όχι για να τους χωρίσουν». Εξήρα επίσης το έργο και τις προσπάθειες του Μακαριωτάτου για διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ορθοδοξίας σε όλη την Κύπρο, καθώς επίσης, να μπορούν οι Χριστιανοί ελεύθερα να θρησκεύουν σε και κάθε σημείο της Κύπρου».

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ευχαρίστησε και πάλι για την υποδοχή και για τα θερμά λόγια και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, διότι όπως επισήμανε «τις έχουμε ανάγκη».

Απο το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post