Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε το νέο Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε το νέο Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων.

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε το νέο Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων.

Την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο Γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, το νέο Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, κ. Φώτη Φωτίου.

Από πλευράς του ο κ. Φώτης Φωτίου, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη φιλοξενία που έτυχε, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Διαβεβαίωσε ότι όλες οι προσπάθειές του θα εστιάζονται στο πως θα βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας εδώ στο νησί μας, αλλά και τους αποδήμους μας.

Επισήμανε, ο κ. Φωτίου, ότι πρόθεσή του είναι να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, έτσι που οι στόχοι που έχουν τεθεί να επιτευχθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Τα προβλήματα ανθρωπιστικής υφής, πρέπει να αντιμετωπίζονται συνολικά από το Κράτος, χωρίς να παραγνωρίζεται ο σημαντικότατος ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Εκκλησία και ευρύτερα η κοινωνία των πολιτών.

Οφείλουμε, ανέφερε ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θεμάτων Αποδήμων, να ανοίξουμε δίαυλους συνεχούς και ειλικρινούς επικοινωνίας, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ανεξαρτήτως επιλογών και πεποιθήσεων. Εξάλλου, αυτά τα θέματα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αρμοδίως, είναι πανανθρώπινα κι ως τέτοια θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, καλωσορίζοντας τον κ. Φωτίου, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα που του ανέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Εκκλησία, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, ως η πνευματική μητέρα του λαού μας, θα συνεργάζεται με τον κ. Φωτίου στον τομέα ευθύνης του, ως Προεδρικού Επιτρόπου, για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, και παράλληλα θα συμβάλλει πνευματικά και υλικά στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας, διότι όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε με κάθε προσφερόμενο μέσο στην στήριξη του λαού μας και κατεξοχήν εκείνους που έχουν άμεση ανάγκη συμπαράστασης.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post