Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ-ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο

Το Κυπριακό, οικονομία και άλλα εθνικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη συνάντηση που είχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος και ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είχαν μια μακροσκελή εφ\’ όλης της ύλης συνομιλία, πάνω στο Κυπριακό, στα οικονομικά και σε άλλα εθνικά θέματα. “Εμείς ως Εκκλησία 2000 χρόνια τώρα, έχουμε μια εθνική πορεία μαζί βέβαια με τη θρησκευτική μας, εκκλησιαστική πορεία, που είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα”, είπε ο Μακαριώτατος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον τόπο και το λαό.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σημείωσε στη συνέχεια πως αυτή τη στιγμή το Ελληνικό Έθνος υποφέρει, τόσο δηλαδή η Ελλάδα όσο και η Κύπρος. “Οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, και η Εκκλησία και η Πολιτεία, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες που ζει σήμερα ο λαός μας”, τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ. Γεροντόπουλος, στις δικές του δηλώσεις, σημείωσε πως κάθε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου αποτελεί για τον ίδιο μια αναβάπτιση τόσο θρησκευτική όσο και Εθνική. “Οι απόψεις του είναι σοφές, είναι απόψεις που για εμάς είναι οδηγός σε πολλά θέματα. Τις λαμβάνουμε πάντοτε υπόψη διότι με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι οι λύσεις τις οποίες καλούμαστε να δώσουμε θα είναι προς το συμφέρον όλων μας, και πάνω από όλα της μαρτυρικής μεγαλονήσου”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ-ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post