Συνάντηση Μακαριωτάτου με αριστούχους ομογενείς φοιτητές από το American Hellenic Institute

AMERICAN HELLENIC INSTITUTE

Συνάντηση Μακαριωτάτου με αριστούχους ομογενείς φοιτητές από το American Hellenic Institute

Την Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ.  Χρυσόστομος καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά αριστούχους ομογενείς φοιτητές από την ελληνοαμερικανική οργάνωση American Hellenic Institute Foundation, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο και Διοικητικό Γενικό Διευθυντή κ. Nick Larigakis. Ο Μακαριώτατος τους μίλησε, κάνοντας αναφορά στην ιστορία και στους αγώνες της Εκκλησίας της Κύπρου, από την ίδρυσή της έως σήμερα. Τους ενημέρωσε για την παρούσα κατάσταση του Κυπριακού και κυρίως για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τους ευχήθηκε καλή παραμονή στην Κύπρο. Με τις γνώσεις και εμπειρίες που θα αποκομίσουν αυτές τις ημέρες στη νήσο μας να γίνουν καλοί πρεσβευτές της στην μεγάλη χώρα των Η.Π.Α.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος υπέδειξε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας, κ. Γρηγόριο, να αναλάβει την ξενάγηση στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη διαφύλαξη της εθνικής και χριστιανικής ταυτότητας των Ελλήνων του τόπου, αλλά και τη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού στη νήσο μας.

Προτού αναχωρήσουν επέδωσαν αναμνηστικό δώρο στο Μακαριώτατο κι εκείνος προσέφερε βιβλία και χάρτες των Προσκυνημάτων τόσο της εντός των Τειχών Λευκωσίας όσο και ευρύτερα ολόκληρης της Κύπρου. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας ευχήθηκε να έχουν ένα όμορφο και επωφελή πρόγραμμα στην Κύπρο και να ξανάρθουν στη φιλόξενη πατρίδα μας.

 Ανδρέας Ματέι, Θεολόγος

Print Friendly, PDF & Email

Share this post