Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας επισκέφθηκε την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ1

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας επισκέφθηκε την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Την Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας κ. Kristian Vigenin, μέσα στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ . Χρυσόστομος υποδέχτηκε τον κ. Kristian Vigenin μαζί με τους συνεργάτες του. O Μακαριώτατος και ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας είχαν εγκάρδια συνάντηση, κατά την οποία συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητας του κ. Kristian Vigenin και ευρύτερα θέματα που αφορούν την Βουλγαρία και την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, Ο Μακαριώτατος είπε ότι αντάλλαξαν αρκετές απόψεις και τον ενημέρωσε για την Εκκλησία της Κύπρου και για την κατάσταση στο Κυπριακό. «Μας άκουσε μετά προσοχής ο κ. Υπουργός και μας διαβεβαίωσε ότι στις συναντήσεις που θα έχει με τους εκπροσώπους της Τουρκίας, θα θέτει τα προβλήματα που μας απασχολούν και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει η διπλωματία θα προσπαθήσει να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες για το εθνικό πρόβλημα που έχουμε στην Κύπρο», είπε.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Vigenin και του ευχήθηκε καλή παραμονή και καλή επιστροφή στην πατρίδα του. «Θα εξακολουθήσουμε και οι δύο εκκλησίες, της Κύπρου και της Βουλγαρίας, να συνεχίσουν τις αδελφικές σχέσεις αλλά και πάντοτε θα είμεθα ευγνώμονες και προς την πολιτεία της Βουλγαρίας για την συμπαράσταση που έχουμε στο εθνικό μας θέμα», είπε.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποδοχή που έτυχε από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, επιβεβαίωσε την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των δύο Εκκλησιών.

«Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να δω μια επίσκεψη του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτου σύντομα στην Κύπρο ως άλλης μιας επιβεβαίωσης των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών», είπε ο Υπουργός και ευχήθηκε τα καλύτερα για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η επίσκεψή του Αρχιεπισκοπή αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι δεν είναι μόνο η οικονομία και το εμπόριο, αλλά είναι και η πίστη ότι υπάρχει ενότητα μεταξύ των λαών της Βουλγαρίας και της Κύπρου.


Τον Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας κ. Kristian Vigenin, κατά τη συνάντηση του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, συνόδευαν επίσης, ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Κύπρο κ. Hristo Georgiev και εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον κ. Kristian Vigenin ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ακολούθως ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας ξεναγήθηκε, με τη συνοδεία του, στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ .

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ1

Print Friendly, PDF & Email

Share this post