Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Κύπρος εόρτασε τα Θεοφάνεια

Θεοφάνεια 2016

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Κύπρος εόρτασε τα Θεοφάνεια

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πνευματική χαρά, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου και του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αγία Νάπα, προέστη η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, o Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης, οι Αρχηγοί της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας, βουλευτές όλων των κομμάτων και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Βαπτίσεως του Κυρίου και του Τιμίου Σταυρού από την εκκλησία των Παναγίας και σχηματίστηκε πομπή προς το λιμανάκι της Αγίας Νάπας όπου πραγματοποιήθηκε η βάπτιση του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων. Στη πομπή συμμετείχαν η φιλαρμονική και άγημα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Στρατιωτικής και της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, από ειδική εξέδρα τέλεσε τον καθαγιασμό των Υδάτων. Αρκετοί ήταν οι κολυμβητές που έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο κολυμβητής που ανέσυρε πρώτος τον Σταυρό έλαβε από τον Μακαριώτατο ένα επιστήθιο χρυσό σταυρό, προσφέροντας, στη συνέχεια, και στους υπόλοιπους κολυμβητές από ένα επιστήθιο αργυρό σταυρό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε στο τέλος ο Θεός να φέρει στην πατρίδα μας δικαιοσύνη και ελευθερία, έτσι ώστε η κατάσταση που επικρατεί εδώ και 42 χρόνια να τερματιστεί.

Ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα των Θεοφανείων και κυπριακοί και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον μουσικοχορευτικό Όμιλο του Δήμου Αγίας Νάπας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post