Συνάντηση Μακαριωτάτου με το νέο Πρέσβη της Αμερικής κ. Τζον Κόνινγκ

Αρχιεπίσκοπος-Πρέσβης Αμερικής

Συνάντηση Μακαριωτάτου με το νέο Πρέσβη της Αμερικής κ. Τζον Κόνινγκ

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο Γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, την Πέμπτη,  13 Δεκεμβρίου  2012 και ώρα 9:00 π.μ., το νέο Πρέσβη της Αμερικής στη Λευκωσία κ. Τζον Κόνινγκ.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μία περίπου ώρα, ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να επισημάνει τις ευαισθησίες των Ηνωμένων Πολιτειών για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και να αναλύσει στον Αμερικανό διπλωμάτη τις θέσεις της Κυπριακής Εκκλησίας στο Κυπριακό. Παράλληλα, ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεχιζόμενη καταστροφή της χριστιανικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην καταπάτηση των θρησκευτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα από τις Τουρκικές δυνάμεις κατοχής, εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Τζον Κόνινγκ εξεδήλωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την μακραίωνη πορεία της Κυπριακής Εκκλησίας, την πολιτιστική μας κληρονομιά και ευχήθηκε να μπορέσει, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, να γνωρίσει, όσο γίνεται καλύτερα, την ιστορία και παράδοση της νήσου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και δύο Λειτουργοί της Αμερικάνικης Πρεσβείας.

Απο το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Αρχιεπίσκοπος-Πρέσβης Αμερικής

Print Friendly, PDF & Email

Share this post