Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας είχε ο Αρχιεπίσκοπος

Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας είχε ο Αρχιεπίσκοπος

Συνάντηση με τους  επικεφαλείς της Τρόικας Μάρτεν Φέρβεϊ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Φίλιπ Ρότερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είχε η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, τη Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Τη συνάντηση τη ζήτησε ο ίδιος και κράτησε  πέραν της μίας ώρας. Ο Μακαριώτατος ζήτησε από τους Τροϊκάνους, να δοθεί χρόνος στο λαό  μέσα από τη δανειακή σύμβαση.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την αισιοδοξία  του για τη πορεία των διαπραγματεύσεων με τη Τρόικα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  μπήκε το νερό στο αυλάκι  και  ότι θα υπάρξει κατάληξη για να επιτευχθεί η συνομολόγηση του μνημονίου.  Κάλεσε τη κυβέρνηση να πάψει να λαϊκίζει και να πει τις αλήθειες στο λαό.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στοιχειά  στους Τροϊκάνους  για να τους αποδείξει ότι υπάρχει ανάπτυξη στη Κύπρο. Στοιχεία που αφορούν συμφωνίες με Ρώσους και Κινέζους  επενδυτές,  και για τα οποία που όπως είπαν  οι  επικεφαλέις της Τρόικας δεν γνώριζαν.

Χθες είχε συνάντηση με  το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας , Πανίκο Δημητριάδη κατά την οποία ενημερώθηκε για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων  της κυβέρνησης  με τη Τρόικα  και  για την κατ΄αρχήν συμφωνία  για το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πηγή:LivewNews

Print Friendly, PDF & Email

Share this post