Συνάντηση Μακαριωτάτου με την ΠΟΕΔ

Αρχιεπισκοπος

Συνάντηση Μακαριωτάτου με την ΠΟΕΔ

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, συναντήθηκε με την οργάνωση των δασκάλων ΠΟΕΔ, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα στα  πλαίσια της σειράς επαφών που αποφασίστηκαν από την ΠΟΕΔ με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η Θέση της Εκκλησίας στα θέματα παιδείας είναι διαχρονική και πάγια,  αυτό το διαβεβαίωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέροντας τα εξής «Πιστεύω ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια, πρέπει η παιδεία μας να προσεχθεί γιατί είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε σε αυτό τον τόπο και αν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα σήμερα, αυτό οφείλεται στο μη καταρτισμό των νέων μας καταλλήλως ούτως ώστε να στηρίζουν την επίγεια πορεία τους πάνω σε αξίες, πάνω σε ιδανικά, πάνω σε αρχές τις οποίες πρέπει να υπηρετούν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους».


Ο Μακαριώταος συμφώνησε πλήρως με τις θέσεις της  ΠΟΕΔ, αναφέροντας τα ακόλουθα, «Το ότι θα συμβάλουμε όλοι για να κρατήσουμε την παιδεία μας σε υψηλά επίπεδα είναι υποχρέωσή μας και πρέπει να το πράξουμε όλοι με πολλή αγάπη και ακόμα για να υπερπηδήσουμε τις οικονομικές δυσκολίες πρέπει όλοι να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να προσφέρουμε ούτως ώστε το κράτος να μην βυθιστεί, αλλά να βγει από πάνω όσο το δυνατό πιο γρήγορα, για να ζήσουμε την όμορφη ζωή που ζούσαμε πριν από αυτή την οικονομική δυσπραγία που ενέσκηψε».

Εν κατακλείδι, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε ότι καλύτερο για την ΠΟΕΔ, την παιδεία και για τα παιδιά της Κύπρου που είναι το μέλλον του τόπου.

Μιχάλης Σπύρου,
Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post