Χαιρετισμός Μακαριωτάτου για τη Μάστιγα της Πείνας

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου για τη Μάστιγα της Πείνας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

            Αναμφίβολα, το πρόβλημα της πείνας είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν την παγκόσμια κοινωνία. Εκατομμύρια είναι σχετικά οι συνάνθρωποί μας -μικροί και μεγάλοι- που στερούνται της αναγκαίας τροφής και υποσιτίζονται. Υπογραμμίζουμε, μάλιστα, ότι χιλιάδες απ’ αυτούς πεθαίνουν καθημερινά, γιατί ακριβώς δεν έχουν ένα ποτήρι γάλα να πιούν, ή ένα πιάτο φαγητό να χορτάσουν την πείνα τους.
             Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας συνεχίζει για είκοσι έξι τώρα χρόνια την ωραία πρωτοβουλία του για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας, που λιμοκτονούν και αντιμετωπίζουν καθημερινά το φάσμα της πείνας και του θανάτου.   Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και το αποψινό αυτό φιλανθρωπικό δείπνο της αγάπης. Αποτελεί τούτο συμβολική έκφραση του ενδιαφέροντος τόσο της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας και αγαπητού μας κ. Δημήτρη Χριστόφια, όσο και του Πανεριωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου και αγαπητού εν Χριστώ αδελφού κ. Χρυσοστόμου, για το δράμα των όπου γης συνανθρώπων μας, που ζουν σε συνθήκες αθλιότητας, ανείπωτης φτώχειας, πείνας και δυστυχίας. Εκφράζοντας σχετικά την ικανοποίησή μας, γιατί η παρουσία της Κύπρου σ’ αυτήν τη διεθνή σταυροφορία υπήρξε -και συνεχίζει να είναι- πολύ σημαντική, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια και τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο για τη μεγάλη τους συμβολή.
            Ευχαριστούμε, ακόμη, και συγχαίρουμε θερμά το Δοικητικό Συμβούλιο, και γενικότερα τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για την Καταπολέμιση της Μάστιγας της Πείνας, για το θεάρεστο έργο της φιλανθρωπίας που με ζήλο και αγάπη επιτελούν.
            Ευχόμαστε, τέλος, όπως ο Αναστάς Χριστός επιστέφει με κάθε επιτυχία τους ευγενείς και υψηλούς στόχους και προσδοκίες τους.
Print Friendly, PDF & Email

Share this post