Ομαδική Βάπτιση σε Παιδιά απόρων οικογενειών από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου

Ομαδική Βάπτιση

Ομαδική Βάπτιση σε Παιδιά απόρων οικογενειών από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016,  τη συνοδεία  επτά κληρικών  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, τέλεσε το Μυστήριο της Βαπτίσεως σε   επτά παιδιά, τα οποία βαπτίστηκαν, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αντωνίου, σε ομαδική βάπτιση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, με όλα τα έξοδα να τα έχει αναλάβει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης, ανέφερε  ότι λόγω της οικονομικής κρίσης πολλές είναι οι οικογένειες που δεν μπορούν να προχωρήσουν στη βάπτιση των παιδιών τους, γι΄ αυτό η Εκκλησία έχει αναλάβει αυτό το έργο, που είναι και καθήκον της.

Το πρόβλημα έφερε ενώπιον της Εκκλησίας, το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που συντόνισε συναντήσεις των οικογενειών με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος, Γιάννης Γιαννάκη “θα ακολουθήσουν και άλλες οκτώ βαπτίσεις”.

Σύμφωνα με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής αν οι οικογένειες αδυνατούν να εξεύρουν αναδόχους, “η Εκκλησία έχει σοβαρούς ανθρώπους στους οποίους μπορεί να αναθέσει αυτό το θεάρεστο έργο”.

Στα επτά παιδιά που βαπτίστηκαν, συμπεριλαμβάνονται δύο που είναι ηλικίας τεσσάρων και πέντε χρόνων, καθώς κι ένα από την Συρία. Σε τρεις οικογένειες έχουν εξευρεθεί ευκατάστατοι ανάδοχοι, που θα βοηθήσουν και τις οικογένειες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post