Δέηση στους ιερούς ναούς «ὑπέρ τῆς ἀνευρέσεως καί διακριβώσεως τῆς ζωῆς τῶν ἀγνοουμένων ἡμῶν»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Δέηση στους ιερούς ναούς «ὑπέρ τῆς ἀνευρέσεως καί διακριβώσεως τῆς ζωῆς τῶν ἀγνοουμένων ἡμῶν»

Την Κυριακή, 3 Απριλίου 2011, θα αναπεμφθεί δέηση σε όλους τους ιερούς μας ναούς «ὑπέρ τῆς ἀνευρέσεως καί διακριβώσεως τῆς ζωῆς τῶν ἀγνοουμένων ἡμῶν» και θα αναγνωσθεί σχετική Εγκύκλιος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, για το ανθρωπιστικό αυτό πρόβλημα των αγνοουμένων μας. Η Εγκύκλιος έχει ως εξής: 

“Προς το ευσεβές πλήρωμα
της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Πέρασαν τριανταεπτά σχεδόν χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974 στη νήσο μας και, δυστυχώς, το καθαρά ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων μας δεν έχει βρει ακόμη τη λύση του. Γι’ αυτό και ως Εκκλησία, αλλά και εμείς ο ίδιος προσωπικά, απευθυνόμαστε για πολλοστή φορά προς τα Ηνωμένα Έθνη, την Ενωμένη Ευρώπη και τους μεγάλους και ισχυρούς της γης και ζητούμε όπως όλοι ενεργήσουν τα δέοντα και τα αυτονόητα, ώστε η κατοχική δύναμη να πεισθεί, επιτέλους, και να θελήσει να συνεργασθεί προς επίλυση του καθαρά ανθρωπιστικού τούτου προβλήματος των αγνοουμένων μας. Μόνο αν η Τουρκία δώσει πειστικές απαντήσεις, θα φτάσουμε στη διακρίβωση της ζωής όλων των αγνοουμένων μας. Και για μας -για την Εκκλησία- τότε και μόνο τότε θα επιλυθεί το ανθρωπιστικό αυτό θέμα, όταν διακριβωθεί η ζωή και του τελευταίου αδελφού μας, που είναι αγνοούμενος.

Θερμά συγχαίρουμε το «Παγκύπριο Ταμείο Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων» για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει και εφέτος, από 4 έως 10 Απριλίου 2011, τον εικοστό έβδομο (27ο) στη σειρά Μαραθώνιο Αγάπης Αγνοουμένων. Ως συμβολική έκφραση της βαθιάς αγάπης και του αμέριστου ενδιαφέροντος της Εκκλησίας προς τους αγνοουμένους, αλλά και των αισθημάτων της συμπαράστασής μας προς τους συγγενείς τους, επευλογούμε όπως κατά τη θεία Λειτουργία, που τελείται σήμερα Κυριακή, 3 Απριλίου 2011, αναπεμφθεί δέηση σε όλους τους ιερούς μας ναούς «ὑπέρ τῆς ἀνευρέσεως καί διακριβώσεως τῆς ζωῆς τῶν ἀγνοουμένων ἡμῶν». Θερμά και πατρικά παρακαλούμε όπως ενώσετε και σεις τις προσευχές σας προς το Θεό για την εκπλήρωση του χρονίζοντος αυτού αιτήματός μας.

Ευχόμαστε, όπως σύντομα το πελώριο και καθαρά ανθρωπιστικό τούτο πρόβλημα εύρει τη λύση του, με τη διακρίβωση της ζωής όλων των αγνοουμένων μας.

Ευχέτης προς Κύριον

+ ο Κύπρου Χρυσόστομος

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
3 Απριλίου 2011″.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post