«Η αγιότητα είναι για όλους μας»

Ιερός Ναός των Αγίων Πάντων του Δήμου Έγκωμης

«Η αγιότητα είναι για όλους μας»

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων του Δήμου Έγκωμης λειτούργησε την Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος.

Παρόντων πλήθους πιστών χριστιανών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης κ. Ζαχαρία Κυριάκου, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ο Θεοφιλέστατος, μέσα από το μεστό θεολογικών νοημάτων κήρυγμα του, μετέφερε το μήνυμα ότι «η αγιότητα δεν είναι για τους λίγους», αλλά «για όλους μας».

«Η Εκκλησία μας, μετά την Πεντηκοστή, τοποθετεί την εορτή των Αγίων Πάντων για να μας δείξει ότι όλο το έργο της Θείας Οικονομίας, δηλαδή το έργο το οποίο έκανε ο Θεός για να μας οικονομήσει, αποσκοπεί στην αγιότητα. Διότι χωρίς την αγιότητα δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Γιατί αγιότητα είναι η πνευματική ολοκλήρωση του ανθρώπου. Είναι αυτό που δίνει πνευματική καλλιέργεια και ποιότητα και αυτό γίνεται μέσα από τη βίωση της κοινωνίας της σάρκας του Χριστού», σημείωσε.

Ο Καρπασίας Χριστοφόρος επεσήμανε ότι «οι περισσότεροι νομίζουν ότι η αγιότητα είναι για τους λίγους, είναι για τους μοναχούς, είναι για τους ιερείς ή ενδεχομένως για τους επισκόπους. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος και ξέρετε γιατί; Γιατί είναι σαν να λέμε ότι η θεραπεία η οργανική, η σωματική, ενός ανθρώπου είναι μόνο για τους γιατρούς και όχι για τον κόσμο. Είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να είναι αποδεκτό και σωστό; Η αγιότητα είναι για όλους μας».

«Προηγουμένως ομολογήσαμε και το παραδεχθήκαμε στο Σύμβολο της Πίστεως ότι εμείς οι πιστοί είμαστε η «μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία» και αυτή η Εκκλησία δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Είναι οι πιστοί σε κοινωνία με τον Χριστό και αφού ο Χριστός είναι όντως Άγιος και εμείς είμαστε σε κοινωνία μαζί του, τότε και εμείς είμαστε άγιοι ή και εμείς πρέπει να είμαστε άγιοι», πρόσθεσε.

Κλείνοντας τον λόγο του, ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε «δια πρεσβειών της Παναγίας μας και Πάντων των Αγίων να μας αξιώσει και μας ο Θεός, όχι να φθάσουμε στην αγιότητα, να παραμείνουμε στην αγιότητα γιατί μετέχουμε στη χάρη του Θεού και κινδυνεύουμε με την αμαρτία και τις ηδονές του κόσμου να τη χάσουμε».

Γράφει ο Λουκάς Παναγιώτου

Πηγή: maistorcy.com

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post