Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι

Τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι, την Πέμπτη της Αναλήψεως, 21 Μαΐου 2015.

Τον Μακαριώτατο, κατά τη Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέρθηκε στα ιστορικά πρόσωπα των Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Επισήμανε τη σημασία της πνευματικής πορείας της Αγίας Ελένης και της θερμής προσευχής της, καθώς και την εμπιστοσύνη της στην πρόνοια του Θεού, για τον υιό της Μέγα Κωνσταντίνο, ο οποίος αναδείχθηκε βαθμιαία σε υπέρμαχο συμπαραστάτη της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Κατεξοχήν ανέφερε, ο Μακαριώτατος, ως μέγα σταθμό της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, το Διάταγμα των Μεδιολάνων (313 μ. Χ.), το οποίο έδωσε άλλη πνοή ελευθερίας στην Εκκλησίας, η οποία πλέον βγήκε από τις κατακόμβες και ανέπνευσε μεταλαμπαδεύοντας ανά την οικουμένη το μήνυμα του ιερού Ευαγγελίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Κωστάκης Γεωργίου, Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  Τσερίου, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο που είχε την ευγενή καλοσύνη να έρθει να λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα ναό, του οποίου τον Θεμέλιο Λίθο κατέθεσε στις 21 Μαΐου το 2006, ο τότε Χωρεπίσκοπος Τριμυθούντος και νυν Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος και το 2010 τελέστηκαν τα εγκαίνια από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

Τόνισε, ο κ. Γεωργίου, ότι η συμβολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και εν γένει της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ήταν μεγάλη για την αποπεράτωση του ιερού αυτού έργου, αναγκαίο για τις λατρευτικές ανάγκες της πληθυσμιακά αυξανόμενης κοινότητας του Τσερίου.

Επίσης, ο Πρόεδρος κ. Κωστάκης Γεωργίου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ηγετική φυσιογνωμία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρο, ο οποίος καθημερινά καταξιώνεται με τα έργα και τις αποφάσεις του, για την Εκκλησία και την πατρίδα μας, και οι οποίες εμπνέονται από τα μηνύματα που εκπηγάζουν από την αλήθεια του ιερού Ευαγγελίου και την ευθύτητα και ειλικρίνεια που τον διακρίνει, χωρίς να υπολογίζει το οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.

Από μέρους της ενορίας, προσέφεραν στον Μακαριώτατο, ως αναμνηστικό δώρο, σετ καλυμμάτων των ιερών αντικειμένων της Αγίας Προθέσεως για τον νέο Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ακολούθως, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, τόσο για το ότι ήρθε στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία όσο και για την πρότασή του (2007) να διευρηνθεί η Ιερά Σύνοδος της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Αποστολικής Εκκλησίας και να δημιουργηθούν νέες Μητροπόλεις και Επισκοπές ή να ανασυσταθούν παλαιές, όπως της Ταμασού. Ο Μητροπολίτης Ταμασού προσέφερε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου εικόνα της Παναγίας και δίσκο με κέντημα για το κέρασμα στο φιλόξενο Γραφείο του Μακαριωτάτου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο Μακαριώτατος, από πλευρά τους, ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα το λαό του Θεού, που βιώνουν με αγάπη και βαθιά πίστη όλη την σωτήρια αποστολή της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο. Διερωτήθηκε, ο Αρχιεπίσκοπος, αν μπόρεσε να επιτελέσει κάτι πέρα από το ποιμαντικό έργο ως Προκαθημένου της Εκκλησίας μας. Επισήμανε ότι είναι υπερήφανος για το λαό μας ως ο Πνευματικός ηγέτης αυτού. Συγχαίρει τους απλούς ανθρώπους που με διάκριση και αξιοπρέπεια θέλουν και συμπαρίστανται στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Τόνισε με έμφαση ο Μακαριώτατος ότι, όπως αντέξαμε μέσα στους αιώνες, με ποικίλες κατοχές, και σήμερα ο λαός μας δίνει το μήνυμα ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν ξεγράφουν την πατρίδα τους και θέλουν πίσω τα υπό κατοχήν σπίτια και τις περιουσίες του.

Κλείνοντας, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη. Και όπως η χάρις του Αναληφθέντος εις τους ουρανούς Κυρίου μας Ιησού Χριστού, με τις πρεσβείες των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μας κρατά όλους ενωμένους και αγαπημένους μέσα στην Αγία μας Ορθόδοξο Εκκλησία.

Απο το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Παύλος Χατζηπροδρόμου

Βίντεο: Ομιλία Μακαριωτάτου στην Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι (21.5.2015):  

 ***********************************************************

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΤΣΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Ιερείς και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Τσερίου ανακοινώνουν ότι με την ευκαιρία της Εορτής των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης θα τελεστεί την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 στις 6.00 μ.μ.,  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός  χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Την Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 το πρωί, θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου Β’.

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post