Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για το λαό της Mιανμάρ

Mιανμάρ

Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για το λαό της Mιανμάρ

Προς το ευσεβές Πλήρωμα
της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,
Κατά τις ημέρες αυτές είμαστε μάρτυρες του θρήνου, του πόνου και της απόγνωσης του λαού της Μιανμάρ, για τους χιλιάδες νεκρούς και άστεγους και τις άλλες μεγάλες καταστροφές, που επέφερε ο πρόσφατος κυκλώνας Ναργκίς στη χώρα τους.


Εκφράζουμε σχετικά προς αυτούς την ιδιαίτερη συμπάθεια και την αγάπη του χριστεπωνύμου πληρώματος της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου. Ολόψυχα ευχόμαστε ακόμη όπως ο Θεός παράσχει πλούσιους τους οικτιρμούς και τις ευλογίες Του προς ανακούφιση των παθόντων και αποκατάσταση των ζημιών.
Προς έμπρακτη συμπαράσταση του λαού μας προς τα χιλιάδες αυτά θύματα του κυκλώνα, αλλά και ανταποκρινόμενοι σε σχετική παράκληση του «Παγκύπριου Συνδέσμου για καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας», εγκρίνουμε και επευλογούμε   όπως κατά τη θεία Λειτουργία, που τελείται σήμερα Κυριακή, 18 Μαΐου 2008, διεξαχθεί έρανος σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου. Απευθύνουμε λοιπόν θερμή πατρική έκκληση προς τα φιλάνθρωπα αισθήματα όλων σας, όπως προσφέρετε γενναιόδωρα στο δίσκο, που θα περιαχθεί σε λίγο για το σκοπό αυτό. Θα είναι τούτο μια συμβολική έκφραση των αισθημάτων της αγάπης μας προς τους τραγικά πάσχοντες συνανθρώπους μας της Μιανμάρ.
Είμαστε βέβαιοι, ότι και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, θα ανταποκριθείτε πρόθυμα στην έκκλησή μας. «Δῶρον γάρ ἀγαθόν ἐστιν ἐλεημοσύνη πᾶσι τοῖς ποιοῦσιν αὐτήν ἐνώπιον τοῦ Ὑψίστου» (Τωβίτ 4, 11).
Ευχόμαστε, ο Θεός της αγάπης να ευλογεί και να ενισχύει πάντοτε όλους σας προς κάθε καλό. Ευχέτης προς Κύριον

†ο Κύπρου Χρυσόστομος                     

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
18 Μαΐου 2008.

Υ.Γ. Οι Εφημέριοι καθίστανται υπεύθυνοι για την ανάγνωση της Εγκυκλίου μας αυτής προς το εκκλησίασμα πριν από την περιφορά του δίσκου για τον έρανο, και οι Ενοριακοί Επίτροποι εντέλλονται να διεξάγουν τον έρανο και να παραδώσουν το προϊόν του με τραπεζική επιταγή στο Λογιστήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ή της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008, απ’ όπου και θα διαβιβασθεί αρμοδίως.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post