Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας – Αμμοχώστου: Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος

Μεγάλη Εβομάδα

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας – Αμμοχώστου: Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος

Την Κυριακή των Βαΐων ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα.

Το εσπέρας της Κυριακής θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Δευτέρας) στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Την Μ. Δευτέρα το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τρίτης) στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης στο Λιοπέτρι.

Την Μ. Τρίτη το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τετάρτης) στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην Δερύνεια.

Την Μ. Τετάρτη το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του  Μυστικού Δείπνου (Όρθρος Μ.  Πέμπτης) στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι και στη συνέχεια θα τελέσει την ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος.

Την Μ. Πέμπτη το πρωί θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου.

Την Μ. Πέμπτη το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αγίων Παθών (Όρθρος Μ. Παρασκευής) στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Συνοικισμό Παραλιμνίου.

Την Μ. Παρασκευή το πρωί θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Παναγίας στην Αγία Νάπα.

Την Μ. Παρασκευή το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου (Όρθρος Μ. Σαββάτου) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην Αμμόχωστο, καθώς και στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Το Μ. Σάββατο το πρωί θα  προστεί του Εσπερινού της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο  Παραλίμνι.

Το Μ. Σάββατο το βράδυ (ξημερώματα Κυριακής του Πάσχα) θα προστεί του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Αναστάσεως στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Την Κυριακή του Πάσχα θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα προστεί της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα.

 

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας- Αμμοχώστου
2 Απριλίου 2015

Print Friendly, PDF & Email

Share this post