Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα

Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 πλήθος πιστών με   έντονο συγκινησιακό κλίμα και με ιερή κατάνυξη μετέβησαν  στην κατεχόμενη Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα και έγιναν κοινωνοί της Θείας Λειτουργίας που έλαβε χώρα στο καθολικό της  Μονής.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Ιωάννου, συμπαραστατούμενος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπαϊωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τελείται  Θεία Λειτουργία ημέρα Κυριακή. Το γεγονός αυτό είναι καρπός του εποικοδομητικού  διαλόγου των  Θρησκευτικών Ηγετών   των πέντε κύριων θρησκευτικών κοινοτήτων της Κύπρου, ήτοι, των  Ορθόδοξων,  των Μουσουλμάνων, των Αρμενίων, των Μαρωνιτών και των Λατίνων, οι οποίοι είναι  μέλη του “ Religious Track of the Cyprus Peace Process” το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Σουηδικής πρεσβείας. 

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι έχουν τροχιοδρομηθεί ακόμη τρεις  Θείες Λειτουργίες που θα λάβουν χώρα στο Καθολικό της Μονής κατά τις Κυριακές.  Η Ιερά Μονή θα ενημερώσει δεόντως το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας  σε λογικό χρονικό διάστημα,  ώστε όσοι  πιστοί επιθυμούν να  προγραμματίσουν  και να συμμετάσχουν  στη Θεία Λειτουργία.

Από την ιερά Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα
22 Φεβρουαρίου 2016

Λειτουργία Σαλαμίνα Λειτουργία Σαλαμίνα

Print Friendly, PDF & Email

Share this post