Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 20 Μαρτίου 2016

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 20 Μαρτίου 2016

Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Παισίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών από σήμερα το πρωί βρίσκονται για προσκύνηση τα χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Λουκά του ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας. Τα ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά θα εκτίθενται προς προσκύνηση μέχρι σήμερα μετά το πέρας του Κατανυκτικού εσπερινού. Μετά το πέρας του εσπερινού θα ακολουθήσει προβολή ταινίας με την ζωή του Αγίου Λουκά και στην συνέχεια θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία από τον θεολόγο κ. Θεοφύλακτο Χατζηκώστα.

Ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ με θέμα: «Ο άνθρωπος ως πρόσωπο και η αξία του σώματός του» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα κατηχητικών συνάξεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χαβούζας την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 6:30μ.μ.

Η Δεξαμενή Σκέψης «Άγιος Νικόλαος» σας προσκαλεί σε διάλεξη με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο με θέμα «Πόλεμος και Ειρήνη» την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 7:15μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λεμεσού.

Στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 5:30 μμ θα τελεσθεί ο πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου. ΤηνΠαρασκευή 25 Μαρτίου το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Ακολούθως στις 10 θα τελεσθεί Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμ. Ισάακ.

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην εθνική παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου με τίτλο «25η Μαρτίου-Διπλή εορτή-Λίκνο της πίστης και της λευτεριάς» θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 7:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος η νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του π. Θεόδωρου Τσαμπατζίδη.

Από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας παρά της κοινότητος Σπήλια περιοχής Σολιάς ανακοινώνεται ότι τις Κυριακές 13 και 27 Μαρτίου το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στους Α Χαιρετισμούς της Θεοτόκου που θα αρχίσουν στις 6 μμ θα χοροστατήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος. Την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 4:30 θα τελεσθεί ο εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επομένη το πρωί όρθρος και πανηγυρική Θεια Λειτουργία.

Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί ο Ιερό Ναός Αγίων Παϊσίου Αγιορείτου και Αρσενίου Καππαδόκου την εβδομάδα της διακαινησίμου από 3-8 Μαΐου. Επίσης προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί και στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή, στην Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου Καππαδόκου στη Χαλκιδική και στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99696050.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post