Παραλαβή δωρεάς βιβλίων εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου από τον Μακαριώτατο (31 Μαρτίου 2016)

Παραλαβή δωρεάς βιβλίων εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου από τον Μακαριώτατο (31 Μαρτίου 2016)

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος παρέλαβε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, δωρεά δέκα χιλιάδων βιβλίων (10.000) τα οποία αποτελούν μέρος των αξιόλογων εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου. Τα βιβλία παρέδωσαν στον Μακαριώτατο εκπρόσωποι της Τράπεζας Κύπρου.

Τα βιβλία αυτά θα μοιρασθούν σε όλες τις Μητροπόλεις προκειμένου να τοποθετηθούν στις βιβλιοθήκες όλων των ενοριών και των πνευματικών κέντρων των Μητροπόλεων, έτσι ώστε να αποτελέσουν ένα χρήσιμο βοήθημα για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Η θεματολογία των βιβλίων καλύπτει πολλούς επιστημονικούς τομείς όπως η Αρχαιολογία, η Ιστορία, η Λαογραφία, η Κυπριακή Λογοτεχνία, η Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία κ.α.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Μακαριώτατος επαίνεσε το έργο της Τράπεζας Κύπρου, η οποία δείχνει διαχρονικά το ενδιαφέρον της για την ιστορία του τόπου και έχει κάνει κατά τη διάρκεια των χρόνων, μεγάλες δαπάνες για την προβολή της κουλτούρας του τόπου και ιδιαιτέρως της εκκλησιαστικής. Σήμερα, πραγματοποιεί μια μεγάλη δωρεά προς την Εκκλησία: πολλές εκδόσεις βιβλίων, ποικίλων ενδιαφερόντων, πρόκειται να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες ανά το παγκύπριο. Ευχαρίστησε θερμά την Τράπεζα Κύπρου, τόσο για τη διαχρονική της προσπάθεια όσο και για τη σημερινή δωρεά της και ανέφερε μάλιστα πως η πρώτη παράδοση των βιβλίων θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας από τον ίδιο, στη βιβλιοθήκη της γενέτειράς του, Τάλας Πάφου.

Ακολούθως, το λόγο πήρε η κ. Δάφνη Προδρόμου, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Τράπεζας Κύπρου, η οποία δήλωσε πως σκοπός της δωρεάς είναι οι πολύτιμοι αυτοί θησαυροί να μην παραμένουν πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά να είναι προσβάσιμοι στον κόσμο. Το επιθυμητό είναι να έρθουν σ’ επαφή μ’ αυτούς οι μαθητές, οι φοιτητές, το ευρύ κοινό. Ολοκλήρωσε λέγοντας πως θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον ανάλογες ενέργειες από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου.

Απο το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Παραλαβή δωρεάς βιβλίων εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας ΚύπρουΠαραλαβή δωρεάς βιβλίων εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου (4)Παραλαβή δωρεάς βιβλίων εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου (3)Παραλαβή δωρεάς βιβλίων εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου (2)

Print Friendly, PDF & Email

Share this post