Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 30 Μαρτίου 2016

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 30 Μαρτίου 2016

Ομιλία από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμανδρίτη Ισαάκ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ., κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

Ομιλία από τον οικ. π. Ανδρέα Γκατζέλη με θέμα «Η ανόρθωση του ανθρώπου» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 6:30μ.μ. στα πλαίσια των καθιερωμένων ομιλιών της αντιαιρετικής ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ με θέμα: «Το νόημα της ζωής»  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα κατηχητικών συνάξεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χαβούζας την Τετάρτη 30 Μαρτίου  στις 7:15μ.μ.

Ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας παρά τον Άγιο Τύχωνα σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ.. Θα προηγηθεί  στις 7:00 μ.μ. η παράκληση προς την Παναγία την Γοργουπήκοο. Επίσης την Παρασκευή 1η  Απριλίου και κάθε Παρασκευή στις 9:00 μ.μ. θα τελείται ιερά αγρυπνία κατά την οποία θα τελείται η Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Παρασκευη στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στις 7:45 το πρωί. Τα βράδυ της ίδιας μέρας θα ψαλεί στις 8 η ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το Σάββατο 2 Απριλίου ο  εσπερινός θα τελεσθεί στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 3 Απριλίου  ο Όρθρος θα αρχίσει στις 7:45 το πρωί.

Πανηγυρική Δοξολογία και μνημόσυνο των πεσόντων κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59 θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 10 το πρωί. Στην δοξολογία θα χοροστατήσει ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Γεώργιος Γεωργίου πρώην επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου του Ιεροψάλτη Χρήστου Γεωργιάδη που περιλαμβάνει Παραδοσιακά Κυπριακά τραγούδια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου στις 7:30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Την παρουσίαση θα κάνει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Λυμπουρίδης διευθυντής της Εκκλησιαστικής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο ενορχηστρωτής του δίσκου, μουσικοδιδάσκαλος Μανώλης Καρπάθιος όπως επίσης και ο θεολόγος Θεοφύλακτος Χ’’ Κώστας. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Φιλανθρωπικό τσάι διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίων Παϊσίου Αγιορείτου και Αρσενίου Καππαδόκου την Κυριακή 3 Απριλίου στις 4:00μ.μ. με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο. Το τσάι θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ναού. Τιμή εισόδου 8 ευρώ το άτομο. Εισιτήρια διατίθενται από την Επιτροπή του Ναού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post