43 έτη από τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου και Αυγούστου 1974

43 έτη από τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου και Αυγούστου 1974

Εφέτος συμπληρώνονται 43 έτη από το Πραξικόπημα, στις 15 Ιουλίου 1974 κατά του Εθνάρχου Μακαρίου και της νόμιμης Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και 43 έτη από την τουρκική εισβολή, πρώτη στις 20 Ιουλίου 1974 και δεύτερη στις 14 Αυγούστου 1974.

Ο  κυπριακός λαός αγωνίζεται να επιβιώσει στη γη των πατέρων του, βιώνοντας σε όλη τη διάσταση τους τα τραγικά γεγονότα της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του 37%, του εδάφους της Δημοκρατίας της Κύπρου, από τα τουρκικά στρατεύματα.

Οι κύπριοι αντιστέκονται όπως έμαθαν μέσα στους αιώνες, με σταθερή πίστη στον Θεό, καθώς επίσης στο δίκαιο, στην ειρήνη και στα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε ανθρώπου και κάθε λαού.

Προσευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές όλων εκείνων που αγωνίστηκαν και έπεσαν ηρωικώς και θεοφιλώς για τα μεγάλα ιδανικά της φυλής των Ελλήνων προς προάσπιση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της νήσου μας.

Ταυτόχρονα παρακαλούμε τον Θεό, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, για τους αγνοούμενους, τους εγκλωβισμένους και τους πρόσφυγες, καθώς επίσης όλους εκείνους που βιώνουν την ανέχεια και την πενία ένεκα της οικονομικής ύφεσης.

Η Εκκλησία τελεί ιερά μνημόσυνα, το Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 για τους πεσόντες στο Πραξικόπημα προς προάσπιση της Δημοκρατίας και την Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής προς προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly

Share this post