Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Σίτος: Ζωή και Ανάσταση»

Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Σίτος: Ζωή και Ανάσταση»

Τη Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης των μαθητών της Α΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού, με θέμα: «Σίτος: Ζωή και Ανάσταση», στον εκθεσιακό χώρο Πήγασος.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Προηγήθηκε των εγκαινίων της Έκθεσης, θεατρικό δρώμενο των μαθητών στην πλατεία Ηρώων, με τίτλο «Σαν συνομπλάσκουνται θκυο νύφφες», εμπνευσμένο από την ναΐφ τέχνη του ασσιώτη λαϊκού καλλιτέχνη Μιχάλη Κάσσιαλου.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας μιλώντας στα εγκαίνια της Έκθεσης ευχαρίστησε για την πρόσκληση. Μετέφερε την πατρική αγάπη και τον αναστάσιμο χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου, καθώς και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, του οποίου είχε την ευλογία να παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις των μαθητών της Α΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού.

Ο Μεσαορίας Γρηγόριος συνεχάρη τη Διεύθυνση, τους καθηγητές και τους μαθητές για τις σπουδαίες δραστηριότητές τους, καθώς επίσης και τους γονείς για την εν γένει υποστήριξη τέτοιων εκδηλώσεων που βοηθούν τους νέους να αγαπούν την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Πολύ περισσότερο η νέα γενεά να διατηρεί άσβεστη τη μνήμη και τη νοσταλγία της κατεχόμενης από τα τουρκικά στρατεύματα γης μας. Αναφέρθηκε στη Μεσαορία, την Κερύνεια, την Μόρφου, την Αμμόχωστο, την Λύση, την Κοντέα και την Καρπασία.

Επισήμανε την αξία για την ανθρώπινη ζωή του σίτου, αλλά και την ανάσταση του ανθρώπου και της φύσης ολόκληρης. Υπογράμμισε την αναφορά του Ιησού Χριστού, στην αξία του σίτου που θάβεται και αναγεννάται.

Η έκθεση παραμένει ανοικτή για το κοινό μέχρι την Κυριακή 11 Μαΐου 2014.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post