Συνεχίζεται το Σεμινάριο: : «Η ∆ιαχείριση του σωµατικού – πνευµατικού και κοινωνικού πόνου. Θεραπεύουμε τον πόνο ή τον άνθρωπο;»

Συνεχίζεται το Σεμινάριο: : «Η ∆ιαχείριση του σωµατικού – πνευµατικού και κοινωνικού πόνου. Θεραπεύουμε τον πόνο ή τον άνθρωπο;»

Πρόγραμμα Επιστημονικού Σεμιναρίου… 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για Α΄ Εσπερίδα Επιστημονικού Σεμιναρίου
«Η διαχείριση του σωματικού – πνευματικού και κοινωνικού πόνου.
Θεραπεύουμε τον πόνο ή τον άνθρωπο;»
Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015 

Πραγματοποιήθηκε χτες με μεγάλη επιτυχία η πρώτη Εσπερίδα του Επιστημονικού Σεμιναρίου «Η διαχείριση του σωματικού – πνευματικού και κοινωνικού πόνου. Θεραπεύουμε τον πόνο ή τον άνθρωπο;», που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ). Η Εσπερίδα με αντικείμενο «Οι διαστάσεις του πόνου» έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, παρά την Αρχιεπισκοπή, από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 9:30 μ.μ.

Απηύθυναν χαιρετισμούς εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, του Υπουργού Υγείας η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου κ. Χριστίνα Γιαννάκη, του ΠΙΣ ο νεοεκλεγής πρόεδρός του κ. Πέτρος Αγαθαγγέλου και του ΠΑΣΥΝΜ ο κ. Αριστείδης Χωραττάς.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εισηγήσεις εκφώνησαν η Δρ Σοφία Νέστορος (Παθολόγος και Ιατρική Διευθύντρια Αντικαρκινικού Συνδέσμου), η κ. Σταυρούλα Θεοφάνους Κιτηρή (Κλινικός Φαρμακοποιός, Προϊσταμένη Φαρμακείου Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου), η Δρ Μαριλένα Θεοδώρου (Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγους ΓΝΛ και Λέκτορας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο), η κ. Μαρία Σοφοκλέους (Ανώτερη Νοσηλευτικός Λειτουργός ΓΝΛ), η κ. Μαρία Καρεκλά (Επίκουρη Καθηγήτρια – Εγγεγραμμένη Κλινικός Ψυχολόγος Πανεπιστημίου Κύπρου) και ο κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης (Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών). Κατόπιν των εισηγήσεων, το κοινό απηύθυνε ερωτήσεις στους έξι ομιλητές, καθώς και ευχαριστίες για τη διοργάνωση του Σεμιναρίου.

Ο κάθε Εισηγητής ανέπτυξε, μέσω του δικού του επιστημονικού πεδίου και της προσωπικής επαγγελματικής εμπειρίας του, μερικά στοιχεία που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του πόνου φαρμακευτικά, ακτινοθεραπευτικά, νοσηλευτικά και πνευματικά. Όλοι, όμως, συμφώνησαν πως για την αντιμετώπιση του πόνου χρειάζεται η συνεργασία πολλών ανθρώπων διαφορετικών ειδικοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ασθενή. Γι’ αυτό προκύπτει και ως ανάγκη, η συνέργια Ιατρών, Νοσηλευτών, Μαιών, Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Ιερέων, αλλά και εθελοντών, για τη στήριξη του πάσχοντα ανθρώπου και την αλάφρυνση του πόνου του.

Η Επιστημονική Εσπερίδα αφορούσε επαγγελματίες υγείας, καθώς μοριοδοτήθηκε από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο με δύο μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών με ένα μόριο συνεχιζόμενης νοσηλευτικής εκπαίδευσης. Πέραν των Ιατρών, Νοσηλευτών, Μαιών, Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών και λοιπών ειδικοτήτων, την εκδήλωση παρηκολούθησε και πλήθος κόσμου, λόγω του κρίσιμου θέματος που συζητήθηκε.

Στο πλαίσιο του ίδιου Επιστημονικού Σεμιναρίου θα ακολουθήσει η πραγματοποίηση της δεύτερης Εσπερίδας, με θέμα «Η διαχείριση του πόνου», την Τετάρτη 18 Μαρτίου, ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Ιδρύματος Αρχ.Μακαρίου Γ΄.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
5/3/2015

**************************************

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στα πλαίσια άσκησης της ποιμαντικής της φροντίδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών, διοργανώνει Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα: «Η διαχείριση του σωματικού και πνευματικού πόνου».

Το Σεμινάριο απευθύνεται στα στελέχη της Εκκλησίας, ιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, κλινικούς ψυχολόγους, κληρικούς και άλλους επαγγελματίες, που διακονούν στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Ομιλητές θα είναι ειδικοί Επιστήμονες, Ιατροί και Ιερείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ποιμαντικά σε νοσηλευτήρια. Το σχετικό Πρόγραμμα επισυνάπτεται.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να συνεισφέρει στην ενημέρωση και στην επιμόρφωση ατόμων που διακονούν στα νοσηλευτήριά μας, για το σημαντικό και κεφαλαιώδες ζήτημα του σωματικού και πνευματικού ανθρώπινου πόνου, προσφέροντας έτσι μια αρτιότερη και υψηλότερη ποιότητα θεραπείας.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο εσπερίδες την Τετάρτη, 4 Μαρτίου και την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 από τις 7-9 μ.μ.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post