Αναστάσιμες ευχές από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου προς τον κυπριακό λαό

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Αναστάσιμες ευχές από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου προς τον κυπριακό λαό

Αναστάσιμες ευχές απηύθυνε προς τον κυπριακό λαό, σε δηλώσεις του, η Α.Μ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. «Απευθυνόμενος σήμερα προς τον κυπριακό λαό, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να τον χαιρετίσω με τον αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» και να του πω ότι η αγάπη του Θεού δεν μπορούσε να αφήσει τον άνθρωπο που έπλασε κατ` εικόνα και καθ` ομοίωσιν αυτού να μείνει μέσα στο σκοτάδι της αβεβαιότητος», είπε.

Πάντοτε, συνέχισε ο Μακαριώτατος «ήθελε τον άνθρωπο που έπλασε για την βασιλεία του να τον έχει κοντά του, γι` αυτό από την πρώτη στιγμή που η παρακοή και η αμαρτία του ανθρώπου τον απομάκρυνε από τον Θεό, την ίδια στιγμή ο πανάγαθος Θεός, μέσα στο προαιώνιο σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα του έδιδε ξανά την ευκαιρία της επιστροφής και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Υιός, ενανθρώπισε, έλαβε σάρκα και οστά, έγινε τέλειος άνθρωπος όπως ήταν και τέλειος Θεός και δια του πάθους και της αναστάσεως οίνων σε υποστατικά τον άνθρωπο με τον Θεό και ακριβώς με την Ανάσταση του έδωσε το δικαίωμα στον άνθρωπο να ενώνεται υποστατικά μετά του Θεού και να γίνεται, κατά χάριν Θεός, πολίτης της ουράνιας βασιλείας του».

«Αυτό το μήνυμα μας στέλνει η Ανάσταση του Κυρίου. Όλοι όσοι πιστεύουν στον κύριο, ως σωτήρα και ευεργέτη, όσοι κοσμούν το πρόσωπό τους με όλες τις αρετές, με τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος και ιδιαίτερα της αγάπης, προγεύονται της μελλούσης δόξης ως πολίτες της ουράνιας βασιλείας. Αυτό το μήνυμα στέλνει η Ανάσταση σε όλους και με την ευκαιρία της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου, απευθυνόμενος προς τον κυπριακό λαό, προς τους εγκλωβισμένους μας, προς τους αγνοούμενους μας, προς όλους τους αδελφούς, τους εύχομαι να βιώσουν την χαρά της Αναστάσεως και να ζήσουν ευτυχισμένοι με τις οικογένειες τους σε μια όμορφη πατρίδα που πιστεύουμε ότι σύντομα θα έρθει και η δική της Ανάσταση. Χρόνια πολλά σε όλους», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post