Λαμπρό Συλλείτουργο στον ι.ν. Αποστόλου Μάρκου

Συλλείτουργο

Λαμπρό Συλλείτουργο στον ι.ν. Αποστόλου Μάρκου

Πάνδημος, λαμπρά και πασχάλια ήταν η σημερινή Ευχαριστιακή σύναξη για τον εορτασμό, εκ μεταθέσεως, του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στην περιοχή Αρχαγγέλου, στον Στρόβολο Λευκωσίας.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου.

Τους δύο αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης, ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Παρασκευάς Παπαμιχαήλ, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Παπαϊωάννου και οι διάκονοι Κυπριανός Κουντούρης, Μιχαήλ Νικολάου και Χριστόφορος Χριστοφόρου.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Κώστας Κληρίδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου, ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Λάζαρος Σαββίδης και πλήθος ευλαβών προσκυνητών, τόσο από την ενορία, όσο και από τη γύρω περιοχή.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μακαριώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τη συμβολή του εορταζομένου Αποστόλου στην διάδοση του Ευαγγελίου και του μηνύματος της Αναστάσεως, μαζί με τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα, στην ιδιαίτερη του πατρίδα, την Κύπρο.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα, όπως ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος, να ευλογεί κάθε τους βηματισμό, να τους χαρίζει δύναμη και να γίνει προστάτης και οδηγός όλων, στον δρόμο της σωτηρίας.

Τέλος, ο προϊστάμενος του Ναού π. Παρασκευάς Παπαμιχαήλ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την πολλή του αγάπη προς την ενορία και την τιμή να παρευρεθεί και να λαμπρύνει με την παρουσία του την πανήγυρη του Ναού.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βόστρων για τη συμβολή του, στην κάθοδο στην Κύπρο της θαυματουργού Εικόνος της Αγιοταφίτισσας και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιερώνυμο για την αμέριστη βοήθειά του, προς την ενορία.

Σε όλους προσεφέρθησαν, εις ένδειξη αγάπης και εκτιμήσεως, αγιογραφημένα αντίγραφα της Παναγίας Αγιοταφίτισσας.

Πηγή: Λουκάς Α. Παναγιώτου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post