Επιστολή ευρωπαίου Επιτρόπου Παιδείας και Πολιτισμού Γιαν Φίγκελ προς ευρωβουλευτή Παναγιώτη Δημητρίου

Επιστολή ευρωπαίου Επιτρόπου Παιδείας και Πολιτισμού Γιαν Φίγκελ προς ευρωβουλευτή Παναγιώτη Δημητρίου

Την πεποίθησή του ότι μέσα στο 2009 θα ολοκληρωθεί η μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κόστος αποκατάστασης των κατεστραμμένων μνημείων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, εξέφρασε ο ευρωπαίος Επίτροπος Παιδείας και Πολιτισμού Γιαν Φίγκελ.

Ο ευρωπαίος επίτροπος σε επιστολή του προς τον Κύπριο ευρωβουλευτή Παναγιώτη Δημητρίου αναφέρει ότι «φαίνεται ότι υπάρχουν οι κατάλληλες πολιτικές συνθήκες για να προχωρήσουμε με τη μελέτη» και προσθέτει: «έχω την πλήρη πεποίθηση ότι η πολιτική και τεχνική πρόοδος θα αποφέρουν καρπούς, ώστε η μελέτη να υλοποιηθεί μέσα σʼ αυτήν τη χρονιά».

Στην επιστολή του, ευχαριστεί τον κ. Δημητρίου για την «επίπονη ενασχόληση και αφοσίωση στο θέμα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς» και για την «εξαίρετη εργασία που επιτέλεσε ως Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η μελέτη αποτελεί συνέχεια της Γραπτής Δήλωσης για τις κατεστραμμένες εκκλησίες στα κατεχόμενα, η οποία είχε κατατεθεί από τον κ. Δημητρίου και τον Ιταλό συνάδελφό του Ίλες Μπραγκέτο, τον Απρίλιο του 2006. Μάλιστα, είχαν εξασφαλίσει τις υπογραφές 403 ευρωβουλευτών κι έτσι η Δήλωση κατέστη οιονεί ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Λέλια Μυλωνά

Print Friendly, PDF & Email

Share this post