Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 17 Μαΐου 2016

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 17 Μαΐου 2016

Ιερά Αγρύπνια με ευκαιρία της εορτή των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης θα τελεστεί την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίων Παΐσίου Αγιορείτου και Αρσενίου Καππαδόκου.

Η εκκλησιαστική επιτροπή, η φιλόπτωχος αδελφότητα και ο σύνδεσμος γυναικών της ενορίας Αγίας Βαρβάρας Ζακακίου προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 110 χρόνων από την ανοικοδόμηση το 1906 και 70 χρόνων από τα εγκαίνια του παλαιού ναού της Αγίας Βαρβάρας το 1946. Σήμερα Τρίτη 17 Μαΐου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από τον κύριο Νίκο Ανδρέου Διευθυντή δημοτικού σχολείου και τον κύριο Φάνο Λοιζίδη Αρχιτέκτονα. Και την Πέμπτη 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση και  καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το εργαστήρι παραδοσιακών χορών Αλεξάνδρα και τραγούδια από τους Χριστόφορο Καλοζώη και Ειρήνη Νεραντζή. Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 99-439385 και 99-062360.

Ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ με θέμα: «Η Σοφία των αρχαίων φιλοσόφων και η σοφία των σύγχρονων Γερόντων» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα κατηχητικών συνάξεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χαβούζας την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 5.30 μ.μ.

Από τον Ιερό Ναό αγίου Νεκταρίου ανακοινώνετε ότι την Τετάρτη 18 Μαΐου ώρα 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ιδική ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ των μαθητών όλον των βαθμίδων με την ευκαιρία της έναρξης των εξετάσεων.

Ομιλία από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμανδρίτη Ισαάκ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 6:30 μ.μ., κατά τη διάρκεια της Παράκλησης στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

Ομιλία από τον π. Ανδρέα Γκατζέλη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 6:30 μ.μ. στα πλαίσια των καθιερωμένων ομιλιών της αντιαιρετικής ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, με θέμα « Οι συνέπειες της αναστάσεως του Χριστού στη ζωή μας».

Ομιλία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8:00 μ.μ στον ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης παρά τον Άγιο Τύχωνα. Θα προηγηθεί στην 7.00 μ.μ. παράκληση προς την Παναγία την Γοργουπύκοο. Επίσης με τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την  Παρασκευή 20 Μαΐου στις 8:30 μ.μ θα τελεσθεί Αγρυπνία.

Αγρυπνία θα τελεσθεί με την ευκαιρία της μνήμης των αγίων 13 οσιομαρτύρων μοναχών της Μονής Καντάρας την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. στον Ιερό Ναού Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας.

Αγρύπνια θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 8 το βράδυ προϊσταμένου του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού την Πέμπτη 19 Μαΐου από της 6 το απόγευμα μέχρι και το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας και την Παρασκευή 20 Μαΐου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 7 μ.μ. Θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας των αγίων. Την επόμενη Σάββατο 21 Μαΐου στις 6.30 το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεια λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικόλαου.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα, ο Σύνδεσμος Γονέων ΙΓ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού και η Κοινωνική Αστυνόμευση Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού διοργανώνουν απογευματινό τσάι με ομιλητή τον Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου με θέμα «Οικογένεια και παιδί στην σύγχρονη κοινωνία» το Σάββατο 21 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Άγιου Σπυρίδωνα. Τιμή εισόδου 5 ευρώ μαζί με καφέ, τσάι, αλμυρά και γλυκά. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους άπορους μαθητές του ΙΓ Δημοτικού Σχολείου. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 99-667797.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Αντρέα Χαράκη την Κυριακή 22 Μαΐου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας θα τελέσει τα εγκαίνια του βιβλιοπωλείου του Ιερού Ναού.

Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κυριάκου του Αναχωρητού θα τελεσθεί στον ιερό Ναό Αγίου Κυριακού στην Ευρύχου την Δευτέρα 23 Μαΐου στις 9 μ.μ. Θα εκτίθενται προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα του Αγίου.

Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Κυριάκου της Ευρύχου και της τρίτης Εύρεσης της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου θα τελεσθεί στον ιερό Ναό Αγίου Κόσμα του Αιτωλού την Τρίτη 24 Μαΐου στις 9 μ.μ.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post