Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 23 Μαΐου 2016

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 23 Μαΐου 2016

Ομιλία από τον  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Παΐσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου στις 7 μ.μ.   Θα προηγηθεί στις 6.00 μ.μ. η παράκληση στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη κατά την διάρκεια της οποίας θα εκτίθεται για προσκύνηση και τίμιο λείψανο του Αγίου.

Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κυριακού του Αναχωρητού θα τελεσθεί στο παρεκκλήσιο του Αγίου Μάμα περιοχή Αγίου Αντωνίου σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου στις 9 μ.μ. Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση μέρος από το ιερό λείψανο του Αγίου.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ελλάδιου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός εσπερινός την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. στο μετόχι Αγίου Χρήστου και Αγίου Ελλάδιου στην Τριμήκλινη. Την επόμενη ο όρθρος και η θεια λειτουργία στο αυτό πανηγυρίζον μετόχιο θα ξεκινήσει στις 6.30 το πρωί.

Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής της Ευρέσεως της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και της Μεσοπεντηκοστής θα τελεσθεί στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου αύριο Τρίτη 24 Μαΐου στις 8.00 μ.μ.

Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής της Μεσοπεντηκοστής, της τρίτης Εύρεσης της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και της εκ μεταθέσεως μνήμης του Οσίου Κυριάκου της Ευρύχου θα τελεσθεί στον ιερό Ναό Αγίου Κόσμα του Αιτωλού αύριο Τρίτη 24 Μαΐου στις 8.30 μ.μ.

Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής της Μεσοπεντηκοστής θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού αύριο Τρίτη 24 Μαΐου στις 8.30 μ.μ.

Ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ με θέμα: «Ο Χριστός είναι ο άρτος της ζωής και το ύδωρ το ζων» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα κατηχητικών συνάξεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χαβούζας την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 6:00 μ.μ. Επίσης ο ορθόδοξος Ενοριακός Σύνδεσμος Γυναικών Αγίου Γεωργίου Χαβούζας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή την Κυριακή 29 Μαΐου στο Μοναστήρι Παναγίας Σαλαμιούς, στο Τίμιο Σταυρό στο Όμοδος, στον Όσιο Βαρνάβα στη Βάσα και στην Παναγία Δωράς. Αναχώρηση στις 6.45 το πρωί από το περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χαβούζας. Τιμή 25 ευρώ το άτομο με φαγητό.  Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 99-676634 και 25-732832.

Ομιλία από τον θεολόγο Γιώργο Κυριάκου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 6:30μ.μ. στα πλαίσια των καθιερωμένων ομιλιών της αντιαιρετικής ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ελλάδιου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός εσπερινός την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. στο μετόχι Αγίου Χρήστου και Αγίου Ελλάδιου στην Τριμήκλινη. Την επόμενη ο όρθρος και η θεια λειτουργία στο αυτό πανηγυρίζων μετόχιο θα ξεκινήσει στις 6.30 το πρωί.

Εσπερινός θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. και άμεσος μετά θα τελεσθεί παράκληση στην Πανάγια. Την επομένη Σάββατο 28 Μαΐου στις 6 το πρωί θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία.

Αγρυπνία θα τελεσθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 8.00 μ.μ. στο σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου στην Ερήμη προς τιμή του Οσίου Ανδρέου του δια Χριστόν Σαλού.

Μέσα στα πλαίσια λειτουργίας της Δεξαμενή σκέψης της ενορίας Αγίου Νικολάου Λεμεσού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 7.15 μ.μ. διάλεξη με θέμα «ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ – ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΗΣΗ» με ομιλητή τον γυναικολόγο Δρ. Μάριο Λιασίδη.

Μονοήμερη εκδρομή οργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθέριου το Σάββατο 28 Μαΐου στις Ιερές Μόνες Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Μανάγρι και Τιμίου Προδρόμου στον Μέσα Ποταμό. Ώρα έναρξης 7.30 το πρωί και ώρα επιστροφής 1.30 το μεσημέρι.  Τιμή κατά άτομο 20 ευρώ (λεωφορείο και φαγητό). Τηλέφωνα επικοινωνίας 99-274754 και 95-104010.

Η επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Κριμαίας σε συνεργασία με την Δεξαμενή Σκέψη Αγίου Νικολάου και το πολιτιστικό Κίνημα Οι Ρίζες διοργανώνουν διάλεξη με θέμα «Η μνήμη της Αλώσεως και η άλωση της εθνικής μνήμης» την Δευτέρα 30 Μαΐου στις 7.15 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Λεμεσού με ομιλητή τον Κοινωνιολόγο, Πολιτικό Επιστήμονα Δρ. Θεοφάνη Μαλκίδη. Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 99-460864, 99-662992 και 99-223960.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post