Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 1η Ιουνίου 2016

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 1η Ιουνίου 2016

Ομιλία από τον π. Ανδρέα Γκατζέλη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. στα πλαίσια των καθιερωμένων ομιλιών της αντιαιρετικής ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, με θέμα «Απαντήσεις σε δογματικά και πνευματικά ερωτήματα».

Ομιλία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:00 μ.μ στον ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης παρά τον Άγιο Τύχωνα. Θα προηγηθεί στην 7.00 μ.μ. παράκληση προς την Παναγία την Γοργοϋπήκοο.

Με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας Άξιον Εστίν θα τελεσθεί σήμερα στις 7:00 μ.μ. πανηγυρικός εσπερινός και αύριο  Πέμπτη όρθρος και Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο υπόγειο του Ιερού Ναού Αγίων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου.

Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Μάρθας και Μαρίας θα τελεσθεί στην Ιερά Σκήτη της Αναστάσεως του Σωτήρος παρά την κοινότητα Αγίου Αμβροσίου την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ.

Προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει ο Ιερός Ναός των αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου το Σάββατο 4 Ιουνίου στις Ιερές Μόνες Αγίου Νεοφύτου, όπου θα γίνει και εκκλησιασμός, Τιμίου Σταυρού Μίνθης, Παναγίας Χρυσορογιάτισσας και Παναγίας Σαλαμιώτισσας. Αναχώρηση στις  6.30 το πρωί.  Τιμή κατά άτομο 25 ευρώ συμπεριλαμβανομένου φαγητού και Λεωφορείου. Για κρατήσεις θέσεων αποτείνεστε στα τηλέφωνα: 99696050 και 25771020.

Αγρυπνία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από την ημέρα τέλεσης των εγκαινίων του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος  την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. Το Σάββατο 4 Ιουνίου θα τελεσθεί εσπερινός στις 7 μ.μ. και την Κυριακή 5 Ιουνίου όρθρος και Θεία Λειτουργία στις 8 το πρωί. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί μνημόσυνο των ευεργετών του ναού. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί γλυκισματαγορά. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες του ναού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπολέως κ. Πορφύριος την Κυριακή 5 Ιουνίου θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βαρνάβα στον συνοικισμό Κάτω Πολεμιδιών.

Ομιλία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Παΐσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 7 μ.μ.  Θα προηγηθεί στις 6.00 μ.μ. η παράκληση στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη κατά την διάρκεια της οποίας θα εκτίθεται για προσκύνηση και τίμιο λείψανο του Αγίου. Επίσης τη Κυριακή 5 Ιουνίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μέχρι τις 11:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους συνδέσμους γονέων των σχολείων της περιοχής, αιμοδοσία εις μνήμη της Κούλας Φισέντζου τέως προέδρου του αντιανεμικού Συνδέσμου. Σε όλους τους αιμοδότες θα απονεμηθεί τιμητικό μετάλλιο.

Αγρυπνία με την ευκαιρία της αποδόσεως του Πάσχα θα τελεσθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατώρων Ιωακείμ και Άννης παρά τον Άγιο Τύχωνα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post