Ανακοἰνωση: Παράκληση-Αγρυπνία για κατάπαυση της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Σολέα (21 Ιουνίου 2016)

Ανακοἰνωση: Παράκληση-Αγρυπνία για κατάπαυση της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Σολέα (21 Ιουνίου 2016)

Κατόπιν οδηγιών του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου από την Κρήτη, όπου παρίσταται στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου ανακοινώνει στο χριστεπώνυμό της πλήρωμα ότι, ένεκα της έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Σολέας από τις καταστροφικώτατες πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή από την Κυριακή, 19.06.2016, οργανώνει τις εξής ιερές Ακολουθίες την Τρίτη, 21.06.2016, υπέρ κατάπαυσης των πυρκαγιών, ενισχύσεως όσων αγωνίζονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών, υπέρ υγείας των τραυματισθέντων στις μάχες στα μέτωπα της φωτιάς και υπέρ αναπαύσεως των δούλων του Θεού Μαρίου και Ανδρέου, κι όσων εκοιμήθηκαν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους για πυρόσβεση:

            α. Στις 5 μ.μ. θα κρούσουν οι κώδωνες σε όλους τους ενοριακούς ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου και θα τελεσθεί η Ακολουθία της Παρακλήσεως της Θεοτόκου και,

            β. Στις 8 μ.μ. θα τελεσθεί Αγρυπνία στον ιερό ναό Παναγίας Ελεούσας του χωριού Γαλάτας.

Καλούνται όσοι πιστοί να παρευρεθούν στις Ακολουθίες αυτές, για να παρακαλέσουμε από κοινού τον Φιλάνθρωπο Κύριο και την Παναγία Μητέρα Του, να κατασβεσθούν οι πυρκαγιές και να μας δώσουν καιρόν μετάνοιας και βίου διόρθωσιν.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post