Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 22-31 Αυγούστου 2016

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 22-31 Αυγούστου 2016

Αγρυπνία με την ευκαιρία της αποδόσεως της κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και της μνήμης του Αγίου Ειρηναίου επισκόπου Λουγδούνου θα τελεσθεί απόψε στις 8:30 στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας στην Αγία Φύλα. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το Ιερό λείψανο του Αγίου Ειρηναίου επισκόπου Λουγδούνου.

Αγρυπνία με την ευκαιρία της αποδόσεως της κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τελεσθεί στο παρεκκλήσιο του Αγίου Μάμαντος που βρίσκεται παρά τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της Πανηγύρεως του Ναού σήμερα Δευτέρα 22/08 στις 9 μ.μ. θα τελεσθεί προεόρτια Αγρυπνία, την Τρίτη 23/08 στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 24/08 στις 6:30 π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:30  θα γίνει η Παράκληση στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Επίσης την Πέμπτη 25/08 στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το Δείπνο αγάπης του Ναού το οποίο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ερήμης ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα τελεσθεί αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Φανουρίου. Την Κυριακή 28 Αυγούστου ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου. Το απόγευμα της Κυριακής στις 6:30 θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Τιμίου Προδρόμου.  Την Δευτέρα 29 Αυγούστου θα τελεσθεί όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί ο εσπερινός του Αγ. Αλεξάνδρου και στην συνέχεια η Παράκληση προς τον Τίμιο Πρόδρομο. Στην συνέχεια θα γίνει περιφορά στους δρόμους της κοινότητας ιερών Λειψάνων και της Ιεράς εικόνος του Τιμίου Προδρόμου.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Λεμεσού ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της καταθέσεως της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου την Δευτέρα 29 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και Θεία λειτουργία και το μνημόσυνο των κτητόρων και ευεργετών του Ναού. Την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 6:30 θα τελεσθεί ο Μέγας  πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Καταθέσεως της Αγίας Ζώνης. Μετά το πέρας του εσπερινού θα ακολουθήσει Λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της ενορίας. Την Τετάρτη 31 Αυγούστου θα τελεσθεί ο όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Την Πέμπτη  1η Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση στον περίβολο του Ναού. Στην συνεστίαση θα μιλήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος.. Τιμή συμμετοχής 10 ευρώ και για παιδιά 5.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης της κοινότητας Απαισιάς ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της καταθέσεως της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Μετά το πέρας του εσπερινού θα γίνει περιφορά της εικόνας της Αγίας Ζώνης στους δρόμους της κοινότητας. Την επομένη Τετάρτη 31 Αυγούστου θα τελεσθεί ο όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει ο ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη τη Πέμπτη 25 Αυγούστου με επισκέψεις στις ιερές Μονές Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού και Τιμίου Σταυρού Ομόδους και στους ιερούς Ναούς Αγίου Αρσενίου Κυπερούντας και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  στη Βάσα Κοιλανίου. Αναχώρηση από τον ναό στις 9:00 το πρωί και επιστροφή γύρω στις 6 το απόγευμα. Την εκδρομή θα συνοδεύσει  ο ιερέας του ναού Πρεσβ. Αντρέας Σχιλάντζε.Τιμή συμμετοχής 15 ευρώ το άτομο συμπεριλαμβανομένων φαγητού και λεωφορείου. Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων αποτίνεστε στα τηλέφωνα 99491920, 99440448 και 99640091.

Προσκυνηματική 4ήμερη εκδρομή στην Χαλκιδική, Άγιο όρος και Δράμα θα πραγματοποιήσει ο ιερός Ναός Παναγίας Ευαγγελίστριας Κάτω Πολεμιδιών από 27 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 96514724 και 96864434. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος.

Η εκκλησιαστική επιτροπή Παναγίας Χρυσοκορφήτισσας της κοινότητας Κορφής ανακοινώνει ότι συνεχίζονται οι εργασίες αποπερατώσεως του ναού. Για τον λόγο αυτό έχουν ανοιχθεί λογαριασμοί καταθέσεως στην τράπεζα Κύπρου και στη ΣΠΕ Τροόδους.  Για πληροφορίες αποτίνεστε στα τηλέφωνα 99534904, 99555483 και 99588000.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post