Συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ιωάννη Αμανατίδη (27 Ιουλίου 2016)

Συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ιωάννη Αμανατίδη (27 Ιουλίου 2016)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, συναντήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ιωάννη Αμανατίδη, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο με την ευκαιρία της παρουσίας του στο ετήσιο Συνέδριο των Αποδήμων. Τον κ. Αμανατίδη συνόδευσε ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και της Πρεσβείας στην Κύπρο. 

Η συνάντηση έγινε μέσα σε εγκάρδιο περιβάλλον στο Γραφείο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Συζήτησαν μεταξύ άλλων για τη συνεχιζόμενη κατοχή και την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο τουρκοκρατούμενο τμήμα της Κύπρου.  Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στη Συρία. Περιέγραψε συνοπτικά τα όσα βίωσε κατά τις επίσημες συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας κ. Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννη Ι΄ και άλλους επισήμους. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ενότητα του λαού την οποία αισθάνθηκε στις συναντήσεις του με τον απλό Συριακό λαό Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.

Στη συνέχεια, με την ευκαιρία της επισκέψεως αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Ακολούθως ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Υφυπουργού, στο οποίο παρακάθισαν ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος, οι  υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και της Πρεσβείας στην Κύπρο, οι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και ο Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Μουσουρούλης.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας,
27 Ιουλίου 2016.

Αρχιεπίσκοπος - Αμανατίδης 27.7.2016 (2)

Print Friendly, PDF & Email

Share this post