Προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Σουμελά

Προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Σουμελά

Ο Δεκαπενταύγουστος του 2010, υπήρξε μια σημαντική στιγμή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, καθώς ανήμερα της εορτής της Παναγίας μας και μετά από 88 χρόνια τελέστηκε ξανά η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Έκτοτε κάθε χρόνο με την βοήθεια του Θεού, ο Παναγιώτατος κάνει αυτό το ιερό προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά και τελεί την Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετέχουν δύο Μητροπολίτες, καθώς και κληρικοί του Πατριαρχείου.

Σε πρόσφατη επίσκεψη του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε τιμητική πρόσκληση στον Μητροπολίτη μας κ. Βασίλειο για να λάβει μέρος στο φετινό ιερό προσκύνημα και να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία.

Ο Πανιερώτατος έχει αποδεχθεί την πρόσκληση και έτσι θα έχει την ιδιαίτερη ευλογία μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανο να συλλειτουργήσουν με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο την ημέρα αυτή στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κατόπιν επιθυμίας του Πανιερωτάτου, διοργανώνει από 13-18 Αυγούστου 2015 προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Σουμελά και στην Κωνσταντινούπολη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στην Τραπεζούντα, προσκύνημα και Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά και ξενάγηση στην Κωνσταντινούπολη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλόν είναι να δηλώσουν την πρόθεση τους μέχρι τις αρχές Ιουνίου γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας στα τηλέφωνα 23812444, 23812445.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post