Υποδοχή της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τρυμιθούντος

Ο Άγιος Σπυρίδων

Υποδοχή της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τρυμιθούντος

Με τις δέουσες τιμές η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης 29 Απριλίου 2015, την δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, η οποία φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού στην νήσο Κέρκυρα, προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων της επαρχίας μας.

Το ιερό λείψανο το οποίο φιλοξενήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην ενορία του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στην Λευκωσία, κόμισαν στο Παραλίμνι οι π/ Γεώργιος και Διάκονος Ιάσων εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Η επίσημη υποδοχή έγινε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειο μπροστά στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως, των αρχών της πόλεως, εκπροσώπων του στρατού και της Αστυνομίας, της μαθητιώσας κοινότητας, της φιλαρμονικής του Δήμου και πλήθος κόσμου. Σχηματίστηκε πομπή προς τον ιερό ναό όπου αναπέμφθηκε Δέηση. Ακολούθως ο Πανιερώτατος καλωσόρισε τους πατέρες και εξέφρασε την χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την εδώ παρουσία του ιερού λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος. Τους κάλεσε επίσης να μεταφέρουν τις ευχαριστίες του ιδίου προσωπικά και του ευσεβούς λαού προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο για την σχετική άδεια και ευλογία να μεταφερθεί στην Ιερά μας Μητρόπολη το ιερό θησαύρισμα.

Η έλευση του ιερού λειψάνου το οποίο θα παραμένει στον ναό για προσκύνηση μέχρι το πρωί του Σαββάτου 2 Μαΐου, σηματοδοτεί τέλος και την έναρξη των Πανηγυρικών εορτασμών για τη μνήμη του Αγίου Επιφανίου επισκόπου Κωνσταντίας.  

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post