Συνάντηση στη Μητρόπολη Κυρηνείας στα πλαίσια των επισκέψεων του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στις κατά τόπους Μητροπόλεις και Επισκοπές (29 Ιουλίου 2016)

Συνάντηση στη Μητρόπολη Κυρηνείας στα πλαίσια των επισκέψεων του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στις κατά τόπους Μητροπόλεις και Επισκοπές (29 Ιουλίου 2016)

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας, συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο, του Προέδρου και των Συνεργατών του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Κύριο θέμα της συζητήσεως ήταν το έργο του Συνοδικού Γραφείου για την προβολή και προσπάθεια της γνωριμίας των ντόπιων και των ξένων με τους Ιερούς τόπους της νήσου μας και οι συνεργασίες που αναπτύσσει το εν λόγω Γραφείο με τον ΚΟΤ, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και άλλους φορείς.

Επίσης, η συστηματοποίηση των προσπαθειών για συγκέντρωση πληροφοριακού υλικού και προβολή των εκκλησιαστικών μνημείων της Μητροπόλεως Κυρηνείας. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως υποβλήθηκαν διάφορες εισηγήσεις, απαντήθηκαν απορίες και λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις στον τρόπο στενότερης συνεργασίας της Μητροπόλεως Κυρηνείας και του Εκπροσώπου της με το Συνοδικό Γραφείο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου, ο Εκπρόσωπος της Ι.Μ. Κυρηνείας στην Επιτροπή Εκπροσώπων στο Συνοδικό Γραφείο κ. Σάββας Πραστίτης, ο Εκπρόσωπος της Ι.Μ. Τριμυθούντος Πρωτοπρεσβύτερος Διομήδης Παπουής και οι Συνεργάτες του Συνοδικού Γραφείου κύριοι Ανδρέας Χριστοδούλου, Παύλος Χατζηπροδρόμου, Ανδρέας Φιλιππίδης και Ραφαήλ Μισιαούλης.

Ήδη, παρόμοιες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στις Μητροπόλεις Κιτίου, Μόρφου, Τριμυθούντος και στη Μονή Μαχαιρά.

Απο το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post