Η Α.Π. ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος στην Ιεραποστολή

Η Α.Π. ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος στην Ιεραποστολή

Η συμβολή της Εκκλησίας της Κύπρου στην ανάπτυξη της Ορθόδοξης Ιεραποστολής είναι σημαντική και πολύτιμη. Με επικεφαλής τον γνωστόν Ιεραπόστολον Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την εκλογή του γνωστού κύπριου Πατριάρχη Πέτρου Ζ’, η παρουσία της Εκκλησίας της Κύπρου στο χώρο της Ιεραποστολής απόκτησε μιά άλλη διάσταση με αποτέλεσμα σήμερα εν πολλοίς το Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική να στηρίζεται από το πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, με τις ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου, ως Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της πείνας, οργανώνει με τους συνεργάτες του αποστολές ιατρών σε Αφρικανικές χώρες όπως στη Μαδαγασκάρη, Κένυα, Τανζανία και αλλού. Ταυτόχρονα με εισφορές από την Κύπρο κτίζει ναούς, κλινικές, σχολεία, ορφανοτροφεία, ως επίσης και την ανώρυξη πηγαδιών για περιοχές όπου οι Αφρικανοί στερούνται πόσιμου νερού.

Αυτές τις μέρες, μετά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της Ιεραποστολής στο μακρυνό Χαράρε με την συνοδεία του κ. Νίκου Χριστοφίδη για να ενημερωθεί για την εκεί πορεία της Ιεραποστολής έτσι ώστε να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της διακονίας στους πονεμένους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα στα ορφανά και στις χήρες. Ήδη ανακοίνωσε έκτακτη εισφοράν του γνωστού Ιδρύματος «Ελενίτσας Λουκαϊδη Φυλακτή» για την ανώρυξη πηγαδιού σε ένα από τα μεγαλύτερα Ιεραποστολικά μας Κέντρα στο Ζιμπάμπουε που εθεμελίωσε ο μακαριστός Πατριάρχης Πέτρος και ολοκλήρωσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος με το δημιουργικό έργο του νυν Μητροπολίτου Άκκρας κ. Γεωργίου.

εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε και Αγκόλας

Πηγή: http://www.amen.gr/

Print Friendly, PDF & Email

Share this post