Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ.Χρυσόστομος εόρτασε τα ονομαστήρια του

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ.Χρυσόστομος εόρτασε τα ονομαστήρια του

Την Τετάρτη, 27 ιανουαρίου 2010, με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος εόρτασε τα ονομαστήρια του.

Μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος στη Λάρνακα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι «με την καρδιά πλημμυρισμένη από χαρά και αγάπηθέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους αρχηγούς εκκλησιών και σε πολλούς ιεράρχες, καθώς επίσης και στους πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να με συγχαρούν για την ημέρα αυτή», ενώ ευχαριστίες εξέφρασε και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κένυας, λέγοντας ότι με τη χορωδία της Πατριαρχικής Σχολής “Μακάριος ο Γ\'” λάμπρυναν την εορτή του.

Επίσης, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε όπως η ιεραποστολή να μεγαλώνει όσο το δυνατό περισσότερο και παρακάλεσε το λαό να συνεισφέρει κατά το δυνατόν για να σωθούν περισσότερες ζωές ανθρώπων εκεί στην Αφρική, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου που πεθαίνουν από πείνα.

Ερωτηθείς σχετικά με τους σεισμόπληκτους της Αϊτής ο Μητροπολίτης Κιτίου είπε ότι «ασφαλώς ο Σύνδεσμος εκτίνει τα φτερά του σε όλους τους λαούς και σε όλη τη Γη οπουδήποτε υπάρχει πόνος και αγωνία ή δυστυχία όπως αυτή που έπληξε την Αϊτή. Μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας θα πράξει το καθήκον του», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post