Εορταστικές εκδηλώσεις με τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Παρθενίου προστάτου των καρκινοπαθών.

Εορταστικές εκδηλώσεις με τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Παρθενίου προστάτου των καρκινοπαθών.

Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων επί τη ευκαιρία της εορτής του εν αγιοίς πατρός ημών Παρθενίου Επισκόπου Λαμψακου του Θαυματουργού και προστάτου των καρκινοπαθών.

Ως γνωστό η ενορία μας είχε την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενήσει την Τιμία και Σεβασμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου το 2008 και έκτοτε θησαυρίζεται στο ναό μας τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου.

Έτσι μέσα στα πλαίσια των πνευματικών δραστηριοτήτων του ναού μας και λόγω της μάστιγας της επάρατης νόσου του καρκίνου, που βασανίζει ολόκληρη την Κύπρο, έχουμε αποφασίσει τις πιο κάτω εκκλησιαστικές εκδηλώσεις, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας να συμπροσευχηθεί και να τιμήσει μαζί μας την εορτή του Αγίου Παρθενίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κυριακή 05/02/2012 – Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας θα εκτεθεί προς προσκύνημα τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Παρθενίου προς εξαγιασμό των πιστών. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας θα λιτανευθεί η εικόνα και το ιερό λείψανο του Αγίου πέριξ του ναού, ο οποίος θα παραμείνει ανοικτός για διευκόλυνση των πιστών μέχρι τις 8.00 μ.μ.

Δευτέρα 06/02/2012 και ώρα 4.30 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Άγιο Παρθένιο.

Τρίτη 07/02/2012 και ώρα 6.00 π.μ. Όρθρος και θεία Λειτουργία. 4.30 μ.μ Παρακλητικός Κανόνας προς τον Άγιο.

Ο ιερός ναός θα παραμείνει ανοικτός καθόλη τη διάρκεια της μέρας.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα εκτίθεται προς προσκύνηση το ιερό λείψανο του Αγίου και όσοι επιθυμούν να γράψουν παρακλήσεις να αποτίνονται στον εφημέριο του Ναού Πατέρα Κωνσταντίνο (τηλ 99619223) και στα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Εκ της Εκκλησιαστικής επιτροπής Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κόρνου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post