Εορτασμοί Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσελεούσης Αθηαίνου (19-26 Ιανουαρίου 2012)

Εορτασμοί Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσελεούσης Αθηαίνου (19-26 Ιανουαρίου 2012)

Η κοινότητα της Αθηαίνου από τις 19 έως και τις 26 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποίησε πανηγυρικούς εορτασμούς με την ευκαιρία των τρακόσιων χρόνων από το κτίσιμο του παλαιού ναού της Παναγίας και της συμπλήρωσης των εργασιών αποκατάστασής του.

Την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, έγιναν τα θυρανοίξια του παλαιού ναού, Αγιασμός και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Έτσι ο ναός επαναλειτούργησε για πρώτη φορά μετά από τις εργασίες αποκαταστάσεώς του.

Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, το πρωί έγινε Όρθρος και πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον παλαιό ναό, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα, αλλά και των κληρικών που υπηρετούν στην Αθηαίνου. Το απόγευμα έγινε η υποδοχή της τιμίας χειρός του Οσίου Ξενοφώντος, που φυλάσσεται στην Ιερά μονή του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Παλαιστίνη, από τον οικείο Μητροπολίτη και τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής και κατόπιν ακολούθησε αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον νέο ναό της Παναγίας.

Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, το πρωί έγινε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεώργιο, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο και Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα. Το απόγευμα τελέστηκε ο Εσπερινός και ακολούθησε ομιλία από τον Οσιολογιώτατο ιερομόναχο Ευφρόσυνο Αγιοσαββίτη, με θέμα: “Ο βίος του Οσίου Ξενοφώντος”.

Παναγιώτης Θεοδώρου, Θεολόγος.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post