Συνάντηση με τους νέους των Παλαίφατων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής που φιλοξενούνται από την Εκκλησία της Κύπρου, στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης (26.8.2016)

Συνάντηση με τους νέους των Παλαίφατων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής που φιλοξενούνται από την Εκκλησία της Κύπρου, στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης (26.8.2016)

Για 6η χρονιά συνεχίζεται κι εφέτος η κατασκήνωση για του νέους της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι φιλοξενούνται από την Εκκλησία της Κύπρου, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης στην Κακοπετριά, στα βουνά της οροσειράς του Τροόδους. Οι νέοι, αγόρια και κορίτσια, προέρχονται από τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και την Εκκλησία της Κύπρου.

Την κατασκήνωση επισκέφθηκε το πρωινό της Παρασκευής 26 Αυγούστου 2016, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και απηύθυνε λόγους εποικοδομητικούς προς τους νέους της Μέσης Ανατολής και μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου. Ο Επίσκοπος Μεσαορίας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο, υπεύθυνο της Κατασκήνωσης και Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος, τους ιερείς που συνοδεύουν τους νέους αλλά και από τους ίδιους τους νέους.

Στη συνέχεια, ο Μεσαορίας Γρηγόριος χαιρέτησε τους κατασκηνωτές και τους ανέπτυξε διάφορα θέματα, όπως για την ιστορικό λειτουργίας της κατασκήνωσης, τον πειρασμό με την πυρκαγιά το καλοκαίρι του1987. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα θέματα των Γραφείων που έχει την ευθύνη (Διεκκλησιαστικές Σχέσεις, Προσκυνηματικές περιηγήσεις και διαχείριση της επίσημης ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Κύπρου). Παρουσίασε τα ιερά προσκυνήματα τις Κύπρου μέσα από το έντυπο υλικό του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, το οποίο και δόθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθως, τόνισε τη σημασία που έχουν για τον παρόν και το μέλλον των κατά τόπους Εκκλησιών μας οι συνάξεις αυτές, υπογραμμίζοντας, την αξία που έχει ότι είμαστε όλοι αδέλφια εν Χριστώ Ιησού, μέλη της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας και παρότρυνε τους νέους να αισθάνονται στην μικρή νήσο μας ότι βρίσκονται σε οικείο περιβάλλον. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του Επισκόπου και των κατασκηνωτών, κατά την οποία απάντησε σε ερωτήματα ιστορικού και θεολογικού περιεχομένου.

Στο τέλος της συζήτησης, ο Επίσκοπος Μεσαορίας διένειμε στους νέους ως ευλογία, εικόνα της Παναγίας των Παίδων από την κατεχόμενη κοινότητας Έξω Μετοχίου.

Apo το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly

Share this post