Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μια Μηλιάς εόρτασαν τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο (25-26 Σεπτεμβρίου 2016)

Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μια Μηλιάς εόρτασαν τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο (25-26 Σεπτεμβρίου 2016)

Εόρτασαν και φέτος, οι εκτοπισμένοι της κοινότητος Μιας Μηλιάς, τον πολιούχο Άγιό τους, Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον προαύλιο χώρο του προσωρινού οικήματος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιας Μηλιάς, όπου υπάρχει και μικρό προσκυνητάρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Του Εσπερινού προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ευαγγελιστού Ιωάννη του Θεολόγου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα τρία Αναγνώσματα από τις Καθολικές Επιστολές του Αποστόλου, τα οποία διαβάστηκαν κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού.

Τόνισε ο Επίσκοπος Μεσαορίας ότι σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη την αληθινή μας αγάπη θα πρέπει να την δείχνουμε προς τον συνάνθρωπό μας σε κάθε ευκαιρία. Δεν μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε τον Θεό, αλλά το δημιούργημά του, τον άνθρωπο, να τον μισούμε. «Ἀγαπητοί, ἐὰν τὶς εἴπῃ· Ὅτι ἀγαπῶ τὸν Θεὸν καὶ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ μισῇ, ψεύστης ἐστί· ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ, ὃν ἑώρακε, τὸν Θεόν, οὐχ ἑώρακε, πῶς δύναται ἀγαπᾶν;» (Καθ. Επιστ. Ιωάν.Κεφ. 4, 20).

Τη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής, 26 Σεπτεμβρίου 2016, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Αρχιεπισκοπή, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Στην ομιλία του, ο Μεσαορίας Γρηγόριος, αναφέρθηκε για το πρόσωπο του Αποστόλου Ιωάννη του Θεολόγου, ο οποίος κλήθηκε από τον ίδιο τον Μέγα Διδάσκαλο, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, να τον ακολουθήσει στην πορεία του και από ψαρά της θάλασσας τον έχρισε σε ψαρά των ανθρώπων, διδάσκαλο του Ευαγγελίου και ιεραπόστολο του μηνύματος του Χριστιανισμού στον κόσμο.

Στο τέλος του Εσπερινού καθώς και της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και απελευθέρωση της πατρικής γης καθώς και τα μνημόσυνα των προαπελθόντων πριν και μετά την Τουρκική Εισβολή του 1974, στην προσφυγιά.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post