Πραγματοποιήθηκε η σύναξη των πρεσβυτέρων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας (Κατασκήνωση Αγίου Νικολάου Στέγης στην Κακοπετριά, 1η Ὀκτωβρίου 2016)

Πραγματοποιήθηκε η σύναξη των πρεσβυτέρων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας (Κατασκήνωση Αγίου Νικολάου Στέγης στην Κακοπετριά, 1η Ὀκτωβρίου 2016)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου 2016, σύναξη πρεσβυτέρων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας μετά των οικογενειών τους. Η σύναξη έγινε με πρωτοβουλία ομάδας πρεσβυτέρων και σε συνεννόηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο. Έλαβε χώρα στον  κατασκηνωτικό χώρο Αγίου Νικολάου Στέγης στην Κακοπετριά.

Σκοπός της ήταν η συναναστροφή και η επικοινωνία των πρεσβυτέρων μεταξύ τους και με τον Θεοφιλέστατο αλλά και όλων των μελών των ιερατικών οικογενειών μεταξύ τους. Παρόλο που η ημέρα ήταν δύσκολη από πλευράς ενοριακών δεσμεύσεων των ιερέων, στη σύναξη παρευρέθηκαν 30 ιερατικές οικογένειες.

Η εκδήλωση άρχισε στις 9.30 π.μ. με την προσέλευση και το κέρασμα των προσκεκλημένων, κατά τη διάρκεια του οποίου δόθηκε η ευκαιρία και για αλληλογνωριμία μελών των ιερατικών οικογενειών που δεν γνωρίζονταν. Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση των πρεσβυτέρων με τον Θεοφιλέστατο κατά τη διάρκεια της οποίας αντηλλάγησαν σκέψεις, εισηγήσεις και προβληματισμοί σε οικογενειακά και ποιμαντικά θέματα που απασχολούν τις πρεσβυτέρες. Παράλληλα, κατηχητές και κατηχήτριες απασχολούσαν δημιουργικά τα παιδιά. Η σύναξη ολοκληρώθηκε με γεύμα στις 1.00 μ.μ.

Κατά γενική ομολογία των παρευρισκομένων ήταν μια όμορφη ευλογημένη σύναξη. Η καθιέρωση τέτοιων ή παρόμοιων συνάξεων θα ενισχύσει τις ιερατικές οικογένειες στο θυσιαστικό έργο τους μέσα στην ενορία.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post